Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Σύψας: Νέα μέτρα ακόμα και αύριο - Τα στοιχεία προοιωνίζουν θύελλα

 

'Πρέπει όλοι μαζί να αποφύγουμε αυτό που έρχεται" τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας. Τι είπε για τα σχολεία και την ανάγκη τήρησης των μέτρων.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εικόνα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Αττική εν μέσω της πανδημίας έκρουσε εκ νέου το πρωί της Τετάρτης 23/9 ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας. Τα στοιχεία «προοιωνίζουν θύελλα» επεσήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέροντας πως «μπορεί και αύριο, αν δούμε νέα έξαρση της επιδημίας, να λάβουμε νέα μέτρα».

«Είμαστε σε αυτό που λέμε "πορτοκαλί" φάση της επιδημίας. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο βήμα είναι η "κόκκινη", το λεγόμενο lockdown. Αντί όμως να συζητάμε πόσο κοντά είναι το lockdown, είναι καλύτερο να συζητάμε για το τι πρέπει να κάνουμε ως πολίτες για να μη φτάσουμε στο lockdown, που είναι πολύ πιο σημαντικό» σημείωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η κυβέρνηση και η πολιτεία έχουν λάβει μέτρα, των οποίων την απόδοση περιμένουμε τις επόμενες δέκα ημέρες. Δυστυχώς τα μέτρα που λαμβάνουμε για την πανδημία δεν έχουν άμεση απόδοση» σημείωσε και επεσήμανε πως «κάθε μέρα μπορεί να είναι μία μέρα που πρέπει να λάβουμε αποφάσεις».

Ο ίδιος προχώρησε σε έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και επανέλαβε τις τέσσερις προϋποθέσεις που έχουν ορίσει οι ειδικοί: αποστάσεις, μάσκα, πλένουμε χέρια, αποφεύγουμε συνωστισμούς.

«Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι στη Αττική είμαστε σε πολύ δύσκολη φάση. Όλα τα ποιοτικά στοιχεία είναι άσχημα, όχι μόνο όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και στις διασωληνώσεις, τις εισαγωγές, το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ. Όλα αυτά προοιωνίζουν μία θύελλα».

Ο κ. Σύψας μίλησε και για την πιθανότητα να ληφθούν μέτρα περιορισμού σε ορισμένους μόνο δήμους της Αττικής, σημειώνοντας, όμως, πως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο καθώς «επικοινωνούν μεταξύ τους».

«Το κέντρο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», επεσήμανε και είπε πως θα «δούμε αν είναι εφικτό να απομονώσεις μία μικρή περιοχή. Αλλιώς, θα πάμε σε οριζόντια μέτρα». «Αν αποδώσουν τα μέτρα δεν θα έχουμε lockdown», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου