Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Ι.Σ. Κυκλάδων: διαδικτυακές ενημερώσεις σε σχολικές μονάδες

" Κάλ λ ι ο ν    τ ο    π ρ ο λ α μ β ά ν ε ι ν    ή τ ο    θ ε ρ α π ε ύ ε ι ν »

Ανδρέα Παπανδρέου 3 Ερμούπολη, Σύρος 84 100
22810 87493 contact@iscyclades.gr
iscyclades.gr

Ερμούπολη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί μας συμπολίτες,

Κάτι σημαντικό που μάθαμε στην πανδημία είναι ο ουσιαστικός ρόλος των εκπαιδευτικών στην συνέχιση της καθημερινότητας. Με την έναρξη των σχολείων, πολλά εξαρτώνται από τους εκπαιδευτικούς για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά θα μπορούν να εκπαιδευτούν σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, αλλά και να αναπληρώσουν γνώσεις και ικανότητες που μπορεί να έχουν χαθεί.

Οι εκπαιδευτικοί, γνωρίζοντας τα επιστημονικά δεδομένα, θα μπορούν να προστατεύσουν τους ίδιους και τους μαθητές τους. Πρέπει να είναι ενήμεροι για ψευδείς πληροφορίες και μύθους σχετικά με το COVID-19 που τροφοδοτούν φόβους και στιγματισμό.

Οι μαθητές πρέπει να κατανοήσουν τί επιβάλλεται ώστε να μπορούν να ακολουθούν τους κανόνες και τις οδηγίες. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ακούνε τις ανησυχίες και τις ιδέες των παιδιών και να τις απαντούν με τον κατάλληλο για την κάθε ηλικία τρόπο. Είναι σημαντικό να συζητιούνται οι διαφορετικές αντιδράσεις και να γίνεται κατανοητό ότι αυτές είναι φυσιολογικές αντιδράσεις σε μία αφύσικη και πρωτόγνωρη κατάσταση.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Unicef, τα Υπουργεία για την υγεία και την εκπαίδευση. Μένοντας ενήμεροι για την κατάσταση και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών της δημόσιας υγείας προστατεύουμε την υγεία και ευημερία τη δική μας και των γύρω μας.

Το τρίπτυχο: Αποστάσεις – Μάσκες - Καλή υγιεινή χεριών και επιφανειών, είναι η ασπίδα μας ενάντια στον ιό. Συμβάλουμε έτσι, αποφασιστικά, στον περιορισμό της μετάδοσης και των συνεπειών της νόσου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, σύμφωνα με την απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας που έγινε την 12/09/2020 υπο την προεδρία του Π.Ι.Σ, έχει έρθει σε επικοινωνία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Κυκλάδων καθώς και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, ώστε να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα διαδικτυακών ενημερώσεων σε όλες τις σχολικές δομές των Κυκλάδων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων δηλώνει τη συμπαράσταση και τη διαθεσιμότητά του στο έργο των εκπαιδευτικών και εύχεται καλή σχολική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου