Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

COVID-19: Νέα ψηφιακά εργαλεία χρηματοδοτούν οι ΗΠΑ

Συντάκτης: Αιμίλιος Νεγκής- Virus

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ επέλεξαν 7 εταιρείες και ακαδημαϊκά κέντρα για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων υγείας που στοχεύουν στην πανδημία COVID-19. Ανάμεσά τους αφορούν εφαρμογές smartphone ή φορητών συσκευών και προγράμματα αξιοποίησης μεγάλων δεδομένων.

Η χρηματοδότηση είναι ύψους 22,8 εκατ. δολαρίων και κάθε συμμετέχων θα κάνει σύμβαση διάρκειας ενός έτους. Συνολικά, υποβλήθηκαν 200 προτάσεις και υπάρχει πρόβλεψη για πρόσθετη οικονομική ενίσχυση. Τα επιλεγμένα έργα περιλαμβάνουν:

Ένα πρόγραμμα της IBM που έχει στόχο να παρέχει εξελιγμένο ψηφιακό εντοπισμό των επαφών ενός κρούσματος, σε συνδυασμό με επαληθεύσιμες μεθόδους για την αναφορά της κατάστασης της υγείας ενός ατόμου μετά από έκθεση και τεστ.

Η Evidation Health πρότεινε ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη για τη COVID-19, το οποίο θα λαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δεδομένων ασθενών από ερωτηματολόγια και φορητές συσκευές και ενδεχομένως θα διαφοροποιεί τις περιπτώσεις από την κοινή γρίπη.

Η iCrypto επιλέχθηκε για την πλατφόρμα που έχει αναπτύξει σε smartphone για να αποδείξει τα αποτελέσματα των δοκιμών ενός ατόμου και την κατάσταση εμβολιασμού του.
Η Vibrent Health στοχεύει στη χρήση εφαρμογών για κινητά για τον εντοπισμό περιπτώσεων COVID-19 και τη χρήση WiFi για την πραγματοποίηση ιχνηλάτισης επαφών.
Η physIQ σχεδιάζει μια πλατφόρμα παρακολούθησης της υγείας, που βασίζεται σε Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και θα είναι συνδεδεμένη με φορητές συσκευές, που θα παρακολουθούν τις αλλαγές στην υγεία ενός ατόμου τις ημέρες μετά από ένα θετικό τεστ.
Η Shee Atiká Enterprises σχεδιάζει να ενσωματώσει θερμόμετρα και παλμικά οξύμετρα εξοπλισμένα με Bluetooth σε ένα σύστημα σχεδιασμένο για χρήση σε συνθήκες περιορισμένων πόρων.
Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, αναπτύσσει ένα εργαλείο εντοπισμού επαφών με βάση το GPS για να ειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με τις πιθανές εκθέσεις και να εντοπίζει επιχειρήσεις που επισκέφτηκε κάποιος που αργότερα είχε θετικά τεστ για COVID-19. Στη συνέχεια, το σύστημα θα συνδέει αυτές τις επιχειρήσεις με τμήματα δημόσιας υγείας για την εφαρμογή στρατηγικών για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού.

Εκτός από τα παραπάνω, το National Institute of Biomedical Imaging and Bioengineering ανέθεσε στην εταιρεία CareEvolution την περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής SAFER-COVID. Πρόκειται για μία ψηφιακή λύση υγείας, που χρησιμοποιεί αυτοαναφερόμενα συμπτώματα, δεδομένα από φορητές συσκευές (wearables), ηλεκτρονικά αρχεία υγείας και αποτελέσματα τεστ για τον ιό, για να προσδιοριστεί πότε οι χρήστες μπορούν να επιστρέψουν κανονικά στην εργασία και στις κοινωνικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου