Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Η Pfizer προειδοποιεί ότι η γραφειοκρατία της ΕΕ επιβραδύνει την παγκόσμια προσπάθεια εμβολιασμού

Ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer προειδοποίησε ότι οι νέοι κανόνες και οι κανονισμοί που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τις εξαγωγές εμβολίων κατά του κορονοϊού που παράγονται εντός του μπλοκ επιβραδύνουν τη διασυνοριακή διανομή εμβολίων και κατά συνέπεια τα προγράμματα εμβολιασμού παγκοσμίως.
Capital.gr

Ο Danny Hendrikse, αντιπρόεδρος αρμόδιος για την παγκόσμια αλυσίδα προμηθειών της Pfizer, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Times, σύμφωνα με το MarketWatch, δήλωσε ότι είναι "απολύτως κρίσιμο" να επιτραπεί η ελεύθερη διασυνοριακή διανομή από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Βέλγιο, το οποίο προμηθεύει συνολικά 70 χώρες.

Με βάση τους νέους κανόνες που έχει υιοθετήσει η ΕΕ για τις εξαγωγές εμβολίων, οι οποίοι σύμφωνα με τον Hendrikse ασκούν πιέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού, η Pfizer είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει τη βελγική κυβέρνηση για κάθε παρτίδα εμβολίων που σκοπεύει να εξάγει. Η βελγική κυβέρνηση με τη σειρά της παραπέμπει το αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση, γεγονός που αυξάνει τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

"Δημιουργούνται σημαντικά γραφειοκρατικά εμπόδια και κάποια αβεβαιότητα. Εν τέλει, αυτό που θα θέλαμε να κάνουν οι συνάδελφοί μας είναι να επικεντρωθούν στην παραγωγή και στη διανομή του εμβολίου”, αναφέρει ο Hendrikse στη συνέντευξή του στους Times.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυστηροποιήσει τους κανόνες για τις εξαγωγές εμβολίων κατά του κορονοϊού που παράγονται εντός των συνόρων της προκειμένου να διασφαλίσει τον εφοδιασμό με δόσεις εμβολίων των κρατών μελών της που παλεύουν να επιταχύνουν τα εμβολιαστικά τους προγράμματα εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου