Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός με την 4η δόση το φθινόπωρο – Ποιοι θα προηγηθούν


Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός με την 4η δόση το φθινόπωρο – Ποιοι θα προηγηθούν

Τι εξετάζει η επιστημονική κοινότητα για την 4η δόση του εμβολίου

HR

Για 4η δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού από το Φθινόπωρο μιλούν πλέον ανοιχτά τόσο ο υπουργός Υγείας όσο οι ειδικοί της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Ήδη οι συζητήσεις για την 4η δόση έχουν ξεκινήσει στην επιστημονική κοινότητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς καθώς ορατός είναι ο κίνδυνος να υπάρξει νέο κύμα πανδημίας το Φθινόπωρο.

Στο πλαίσιο αυτό η γνωστή καθηγήτρια της έδρας Ιολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ, Ντοροτέ φον Λάερ, προειδοποίησε για νέα αναζωπύρωση το Φθινόπωρο ειδικά στην περίπτωση που επικρατήσουν νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού. Όλοι όμως είναι σίγουροι πως κάτι επωάζεται όπως δήλωσε ο και ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στο τι μέλλει γενέσθαι από το Σεπτέμβριο.

4η δόση το Φθινόπωρο: Ποιοι θα προηγηθούν

Σε αυτές τις συνθήκες ο εμβολιασμός κατά της covid- 19 φαίνεται μονόδρομος. Έτσι σύμφωνα και με τον υπουργό Υγείας Θάνος Πλεύρη, πιθανότατα ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα γίνει με τη σειρά που γίνεται και στη γρίπη.

Δηλαδή θα ξεκινήσει με βάση την ηλικία!

Προτεραιότητα θα δοθεί σ τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο γενικός πληθυσμός.

«Θεωρώ δεδομένο ότι μπαίνοντας στο φθινόπωρο θα υπάρξει θέμα εμβολιασμού σίγουρα του ευάλωτου πληθυσμού, ενώ η αίσθησή μου είναι ότι θα πάμε και στον γενικό πληθυσμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Ωστόσο, επισήμανε ότι «αν θα είναι υποχρεωτική η 4η δόση θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας».

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «θα θέλαμε και στον κορονοϊό να υπάρχει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως της γρίπης, που να γίνεται μια φορά και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Όμως το πιο πιθανό σενάριο για φέτος είναι να πάμε σε ενισχυτική δόση».Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου