Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Υπουργείο Υγείας: Ποιες αλλαγές ετοιμάζονται στα νοσοκομεία μετά τις Ευρωεκλογές

Υπουργείο Υγείας: Ποιες αλλαγές ετοιμάζονται στα νοσοκομεία μετά τις Ευρωεκλογές

Τι θα αλλάξει το υπουργείο Υγείας το επόμενο διάστημα στα νοσηλευτικά ιδρύματα

Μαρία Γλένη ΗR

Αλλαγές στα νοσοκομεία μετά τις Ευρωεκλογές ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.

Μετά και την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου, όπου σύσσωμη η πολιτική ηγεσία είχε ξεχυθεί στην Περιφέρεια προς άγραν ψήφων, πλέον ήρθε η ώρα των αποφάσεων, αφού τα καυτά θέματα της υγείας ήταν στον πάγο.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις στη βελτίωση των συνθηκών στα νοσοκομεία, σε συνδυασμό με τους διοικητές νοσοκομείων που είναι σε αναμονή εδώ και μήνες ώστε να διαπιστώσουν εάν θα συνεχίσουν να εργάζονται στο ΕΣΥ ή όχι, έχουν επιφέρει ένα περίεργο συνονθύλευμα δυσλειτουργιών στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ένα από τα θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του υπουργού Υγείας είναι σύμφωνα με πληροφορίες η κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νησιά. Κάτι βέβαια που θα γίνει με αθρόες μετακινήσεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού από την Αθήνα προς τη νησιωτική χώρα.

Άλλωστε οι προσλήψεις έχουν παγώσει παρά τα όσα αντίθετα υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη. Αποτέλεσμα είναι όμως τα περισσότερα κέντρα υγείας στις τουριστικές περιοχές να είναι χωρίς προσωπικό και για μια ακόμη χρονιά η χώρα να βρίσκεται εκτεθειμένη τόσο στους κατοίκους, όσο και στους τουρίστες.

Οι μετακινήσεις εξπρές του προσωπικού θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο, όσο το υπουργείο υγείας εξετάζει νέα κίνητρα προκειμένου να προσελκύσει ιατρικό προσωπικό στις απομακρυσμένες περιοχές, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας.

Υπουργείο Υγείας: Τι θα γίνει με το Ιδιωτικό έργο των γιατρών

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί η διευκρινιστική εγκύκλιος ώστε να μπορούν με βάση το νόμο που έχει ψηφιστεί οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας να κάνουν και ιδιωτικό έργο. Να μπορούν δηλαδή να ανοίγουν ιδιωτικά ιατρεία, αλλά και να χειρουργούν σε ιδιωτικές κλινικές ή και να γίνονται σύμβουλοι σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες.

Περίπου στο ίδιο χρονικό διάστημα θα εκδοθούν και οι διευκρινίσεις για το πώς θα μπορούν ιδιώτες γιατροί να εργάζονται μέσα στα δημόσια νοσοκομεία και να πληρώνονται από τους ασθενείς. Θα πρέπει δηλαδή να διευκρινιστούν με απόφαση του υπουργείου υγείας ποιες θα είναι οι αμοιβές τους, ποιες θα είναι οι συνθήκες, τι θα καταβάλουν στα νοσοκομεία, αλλά και με ποιο προσωπικό θα εργάζονται.

Αλλαγές σε ΤΕΠ και Εφημερίες

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει μια πρώτη αρχική μελέτη , ώστε από το φθινόπωρο να αρχίζουν να γίνονται κάποιες κινήσεις που θα σχετίζονται κυρίως με τις εφημερίες και τα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Υπό την σκιά των περιστατικών που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πρόσφατα με τους στοιβαγμένους ασθενείς στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε εφημερίες μεγάλων νοσοκομείων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε αλλαγές στις εφημερίες.

Στο πλαίσιο αυτό λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr το πρόγραμμα των εφημεριών θα τροποποιηθεί ώστε να ενταχθούν περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα στην εφημέρευση. Παράλληλα υπάρχει η πρόβλεψη να ενισχυθούν οι ομάδες των νοσοκομείων που σήμερα εφημερεύουν ταυτόχρονα στην Αττική.

1 σχόλιο:

  1. Το προβλημα ειναι τα λεφτα που η καθε Κ δεν θελει να δωσει και μηχανευεται διαφορες γελοιοτητες προκειμενου να αντιμετωπισει αυτο το προβλημα .Στα νησια κανεις απολυτως δεν θελει γιατρους ,οποτε εκει δεν υπαρχει κανενα προβλημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή