Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Ανασχηματισμός: Αμετακίνητοι στο υπουργείο Υγείας – Το μήνυμα Μητσοτάκη

Ανασχηματισμός: Αμετακίνητοι στο υπουργείο Υγείας – Το μήνυμα Μητσοτάκη

Τι έδειξε ο ανασχηματισμός για το υπουργείο Υγείας από το οποίο δεν φεύγει κανείς τελικά

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Ο ανασχηματισμός δεν πείραξε τελικώς το υπουργείο Υγείας καθώς η «τετράδα» μένει στη θέση της. Παρά τις φημολογούμενες αλλαγές αλλά και το άγχος που επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες κυρίως μεταξύ των υφυπουργών, καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη αρχή ακουγόταν πως θα παραμείνει στη θέση του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε άλλη μία ευκαιρία.

Εξάλλου το επιχείρημα του Άδωνι Γεωργιάδη (παρότι αρχικά θα επιθυμούσε να αλλάξει αντικείμενο) είναι πως βρίσκεται στην θέση του μόλις 5 μήνες και δεν έχει προλάβει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.

Γι’ αυτό όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr κατά την πρόσφατη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, του επισημάνθηκε πως θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές στο ΕΣΥ ώστε να αλλάξει η εικόνα των πολιτών για την υγεία.

Αμετακίνητη είναι πάντως και η υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η αναπληρώτρια Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους και ο υφυπουργός Ψυχικής Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Οι εντολές Μαξίμου

Οι εντολές από το Μέγαρο Μαξίμου είναι πάντως να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως δίνει μία τελευταία ευκαιρία να αλλάξουν οι συνθήκες στα νοσοκομεία.

Γι αυτό το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν αλλαγές εξπρές σε διάφορους τομείς με έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών μέσα στο ΕΣΥ.

Το Μέγαρο Μαξίμου, λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, ζήτησε να επισπευστούν οι αλλαγές και στην Πρωτοβάθμια αλλά και να προχωρήσουν οι δωρεάν εξετάσεις στον πληθυσμό οι οποίες παρουσιάζουν δραματική καθυστέρηση.

Τι θα γίνει με τον νόμο Κεραμέως

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι η μετακίνηση Κεραμέως από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Εργασίας, σηματοδοτεί, λένε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, πως ο Άδωνις Γεωργιάδης παίρνει ουσιαστικά το πράσινο φως να μην εφαρμόσει τελικώς σε όλους τους φορείς τον περιβόητο νόμο Κεραμέως για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ένας νόμος που έβρισκε αντίθετο τον υπουργό Υγείας από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr.

Γι΄αυτό και θεωρείται σφόδρα πιθανό ότι θα παγώσουν οι προκηρύξεις των υψηλών θέσεων στον τομέα της Υγείας και θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός ουσιαστικά μόνο για τους Διοικητές ΥΠΕ και Διοικητές Νοσοκομείων που έχει ξεκινήσει.

2 σχόλια:

  1. Σωστα ,οι απολυτα επιτυχημενοι οσον αφορα την αποστολη τους ,παραμενουν και ανταμειβονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή