Τέλος τα χειρουργεία στον Άγιο Σάββα για 6 μήνες – Στο Ελπίς οι ασθενείς για επεμβάσεις από τον Απρίλιο
Μεταφορά «εξπρές» των χειρουργείων από τον Άγιο Σάββα στο Νοσοκομείο Ελπίς - Το μνημόνιο συνεργασίας και τα αγκάθια
Μαρία Γλένη HR
Εντός του Απριλίου αναμένεται να μεταφερθούν με διαδικασίες εξπρές όλα τα χειρουργεία από τον Άγιο Σάββα στο νοσοκομείο Ελπίς, εξαιτίας της ανακαίνισης των χειρουργικών αιθουσών, που θα γίνουν στο Ογκολογικό νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, αναμένεται να χρησιμοποιούνται τρεις χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου Ελπίς από τον Άγιο Σάββα, προκειμένου να υποβάλλονται οι ασθενείς σε επεμβάσεις.
Έτσι στο νοσοκομείο Ελπίς θα είναι διαθέσιμες μόνο δύο χειρουργικές αίθουσες για τα τακτικά χειρουργεία και μία για τα επείγοντα περιστατικά.
Τα δύο νοσοκομεία πρόκειται να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας ώστε να καθοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις της συνεργασίας αυτής, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον 6 μήνες.
Να σημειωθεί ότι τα χειρουργεία του Αγίου Σάββα θα ανακαινιστούν με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Βέβαια φαίνεται πως προκύπτουν διάφορα ζητήματα σχετικά με την παραχώρηση προσωπικού, υλικών αλλά και οικονομικών επιβαρύνσεων για το νοσοκομείο Ελπίς το οποίο θα σηκώσει το βάρος ουσιαστικά δύο νοσοκομείων.
Μεταφορά με ιδιωτικά ασθενοφόρα από τον Άγιο Σάββα
ΦΩΤΟ: HealthReport.gr
Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η Διοίκηση του Αγίου Σάββα έχει έρθει σε συμφωνία με ιδιωτική εταιρεία, ώστε να μεταφέρονται οι ασθενείς με ιδιωτικά ασθενοφόρα στο Ελπίς.
Στο μεταξύ όμως το Σωματείο των Εργαζομένων του Ελπίς με επιστολή του προς τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και τη Διοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Όλγας Μπαλαούρα θέτει ζητήματα σχετικά με την παραχώρηση προσωπικού αλλά και την κάλυψη του κόστους που θα προκύπτει.
Ειδικότερα το Σωματείο των εργαζομένων του Ελπίς στην επιστολή του τονίζει ότι θα πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα στη διαδικασία της μεταφοράς των ασθενών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, να υπάρξουν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί κανένας εργαζόμενος του Ελπίς για τα χειρουργεία του Αγίου Σάββα με δεδομένη την υποστελέχωση που υπάρχει, αλλά και ότι οποιαδήποτε φθορά στο νοσοκομείο θα αποκατασταθεί από τον Άγιο Σάββα ή την 1η ΥΠΕ.
Επίσης το σωματείο των εργαζομένων ζητά στην επιστολή του να δοθεί ένα σεβαστό ποσό στο Ελπίς για τις υπηρεσίες που θα παρέχει αλλά και για το κόστος των χειρουργείων που θα διεξάγονται, ενώ εκτός των άλλων ζητά να αποσπαστούν οι εργαζόμενοι του Αγίου Σάββα στο Ελπίς ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες. Ζητούν κυρίως νοσηλευτές και βοηθούς νοσηλευτών για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η συνεργασία.
Μνημονιο συνεργασιας δυο δημοσιων νοσοκομειων !τι αλλο θ ακουσουμε !
ΑπάντησηΔιαγραφή