Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Φ.Σ. ΑΧΑΪΑΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ - ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ


ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ: 353 ΠΑΤΡΑ 18/06/2012
Ανοιχτή Επιστολή
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Πατρών
ΚΟΙΝ : 1. Τοπικά Μ.Μ.Ε.
2. Ολομέλεια Φ.Σ. Αχαΐας
Θέμα:«Απεργοσπαστικός Μηχανισμός»
Κύριε Πρόεδρε,
Τον περσινό χειμώνα, ο Φ.Σ. Αχαΐας, μοναδικός σύλλογος σε όλη την Ελλάδα, στάθηκε αλληλέγγυος, στον δίκαιο αγώνα του ιατρικού κόσμου της Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Ι.Κ.Α.(ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΚΑ)., παίρνοντας ως Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και ως Γενική Συνέλευση, δημόσια θέση ενάντια στον απεργοσπαστικό μηχανισμό, με τις περίφημες συνταγές σε «χαρτάκια», που είχαν στήσει οι κ.κ. Σπυρόπουλος και Λοβέρδος. Όπως γνωρίζετε καλά συνάδελφοι ιατροί, η απόφαση αυτή του Δ.Σ. και της Γ.Σ., ήταν κόντρα στα στενά συντεχνιακά μας συμφέροντα και μάλιστα σε μία εποχή που ο φαρμακευτικός κόσμος, προερχόταν από 25 συνεχείς μέρες απεργίας.
Εσείς σήμερα σε αντάλλαγμα, χρησιμοποιείτε την απεργοσπαστική εγκύκλιο του κ. Βουδούρη, η οποία καταλύει κάθε έννοια νομιμότητας, όσον αφορά την πενθήμερη ισχύ της συνταγής και όχι μόνο αρνείστε να γράψετε νέες συνταγές ασφαλισμένων, που η ισχύς τους, έχει παρέλθει αλλά παροτρύνετε και τους ασθενείς, να επιστρέψουν στα φαρμακεία, εφοδιάζοντάς τους μάλιστα και με την απεργοσπαστική εγκύκλιο.
Με έκπληξη, επίσης παρατηρήσαμε την ανακοίνωσή σας, περί μη πληρωμής οφειλομένων προς τους ιατρούς και άνισης μεταχείρισης σε σχέση με τους φαρμακοποιούς. Πέραν του γεγονότος, ότι οι φαρμακοποιοί, έχουν ματώσει αγωνιστικά για τα συγκεκριμένα χρήματα, ενώ δεν ενθυμούμαστε έστω ελάχιστη
δική σας κινητοποίηση, εκτιμούμε πως αυτές οι αντιδιαστολές, μεταξύ συναδέλφων είναι περιττές όσον αφορά στο δίκαιο του αιτήματός σας. Δεν προσφέρουν περισσότερο δίκιο στα αιτήματά σας, μιας και πληρωνόμαστε από διαφορετικούς κωδικούς. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να προβοκάρουν την κινητοποίησή μας και να δημιουργούν χάσμα μεταξύ των δύο κοινωνικών στρωμάτων ιδιαίτερα επώδυνο σε περιόδους τέτοιας οικονομικής κρίσης.
Όλα αυτά απλώς τα γεγονότα, υποδηλώνουν πως πέρα από τη συναδελφικότητα, χάθηκε και κάθε είδος κοινωνικής και επαγγελματικής αλληλεγγύης με τις πρακτικές αυτές του Ιατρικού Συλλόγου, παίζουμε σίγουρα το παιχνίδι αυτών που θέλουν να μας διχάσουν.
Με εκτίμηση
Για τον Φ.Σ. Αχαΐας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ                               ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου