Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Εβδομάδα των «παθών» για τους ασθενείς



Εβδομάδα των «παθών» για τους ασθενείς


Δύσκολη θα είναι για όλους τους ασθενείς η πρόσβαση σε όλες τις Δομές Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας όλη την εβδομάδα που ξεκινά από αύριο 24 Σεπτεμβρίου, λόγω των συνεχών κινητοποιήσεων.

Το χορό των κινητοποιήσεων ανοίγει την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών και τη σκυτάλη θα πάρουν οι γιατροί καθώς και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, το ΙΚΑ, τις Ιδιωτικές Κλινικές και στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου, που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Έτσι, νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Στην πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΙΚΑ), αλλά και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Υγείας.

Στο μεταξύ συνεχίζουν της άρση πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ 18 Φαρμακευτικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα μεταξύ αυτών και της Αττικής, οι οποίοι όπως έχουν δηλώσει θα συνεχίσουν ως το τέλος τους μήνα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εκτός από τις μειώσεις των ειδικών μισθολογίων αντιδρούν έντονα και για τις ανακοινώσεις για το «λουκέτο» στα δύο νοσοκομεία, πρώην θεραπευτήρια του ΙΚΑ 1ο και 7ο, και τη μεταφορά των κλινικών τους σε τρία μεγάλα νοσοκομεία των βορείων προαστίων (Σισμανόγλειο, ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι» και «Κωνσταντοπούλειο», διεκδικούν επίσης την καταβολή εφημεριών που τους οφείλονται από τους πρώτους μήνες του έτους, καθώς και την τροφοδότηση των νοσοκομείων με υλικά.

Ανθή Αγγελοπούλου
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου