Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ στο επίκεντρο διυπουργικής σύσκεψης




Τρόπους εξόφλησης των οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και κάλυψης των υποχρεώσεων προς φαρμακοποιούς, κλινικές, φαρμακοβιομηχανίες και ιατρούς θα εξετάσουν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και Εργασίας Γ. Βρούτσης σε διυπουργική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι εκπρόσωποι των κλινικών έχουν προειδοποιήσει πως εάν δεν πληρωθούν μέχρις τις 30 Σεπτεμβρίου, θα αναστείλουν τις επί πιστώσει νοσηλείες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στις κλινικές, στις μονάδες τεχνητού νεφρού και στις μονάδες εντατικής θεραπείας των κλινικών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει προτείνει μόνο για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 ο Οργανισμός να καλύπτει μόνο το 50% του κλειστού ενοποιημένου νοσήλιου και το υπόλοιπο 50% θα αποτελεί συμμετοχή του ασθενή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς έχει δηλώσει πως μέχρι τέλος του χρόνου ο Οργανισμός θα πληρώσει 100 εκατ. ευρώ στις κλινικές και 900 εκατ. ευρώ στους φαρμακοποιούς, από το σύνολο του 1 δισ. ευρώ με το οποίο θα ενισχύσει τον ΕΟΠΥΥ ο προϋπολογισμός.

Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα για τον προϋπολογισμό και εκτιμάται πως στο τέλος του 2012 θα ανέλθουν στα 3 δισ. ευρώ.

ΤΟ ΒΗΜΑ

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 σχόλιο:

  1. Το με ΑΠ Υ4α/80878/19-9-2012 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας οριζει οτι παρακλινικες εξετασεις που γινονται σε νοσηλευομενους ασθενεις σε ιδιωτικα κεντρα θα καλυπτονται απο το νοσοκομειο γιατι ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει το ΚΕΝ.
    Αν ο ΕΟΠΥΥ εξωφλούσε τα νοσοκομεια θα ειχε απολυτο δικιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή