Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Κατεβάζουν ρολά και οι γιατροί που έχουν να λαμβάνουν 1 δις ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ!

Σε τραγική κατάσταση οι ασφαλισμένοι – Μετά τα φάρμακα, τώρα πρέπει να πληρώνουν γιατρούς και εξετάσεις από την τσέπη τους - Σε απεργία καλεί και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Αυτό που είχε προαναγγέλλει, ανακοίνωσε σήμερα επισήμως η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Η Ένωση καλεί τους συμβεβλημμένους με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας να προχωρήσουν από τις 17 Δεκεμβρίου σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον Οργανισμό.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώνουν από τη τσέπη τους την ιατρική επίσκεψη, ενώ αν ακολουθήσουν και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, τότε θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους και τις εξετάσεις!

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ μιλά για χρέη του Οργανισμού προς τον ιατρικό κόσμο και τα εργαστήρια άνω του ενός δις ευρώ, ενώ μόνο για το 2012 οφείλονται 300 εκατ. ευρώ. 

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ αναφέρει:

Παρά το γεγονός ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής, ο ΕΟΠΥΥ απέτυχε να τιμήσει τις στοιχειώδεις οικονομικές του υποχρεώσεις τόσο στους κλινικούς ιατρούς όσο και στα συμβεβλημένα εργαστήρια. Στηρίξαμε και στηρίζουμε την Ελληνική Κοινωνία με πάνω από 1 δις ευρώ άτοκη χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια. Μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκ. ευρώ καθώς ΔΕΝ έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις – παρακλινικές – εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2012.

Επίσης χρωστά στο ιατρικό σώμα το παρακρατηθέν 10% από τις αρχές του 2012 καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010. Σύνολο οφειλών πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ !!!

Πέραν αυτού και παρά το γεγονός ότι οι ιατροί έχουν αποστείλει υπογεγραμμένες τις συμβάσεις τους προς τον ΕΟΠΥΥ και ενώ έχουν πληρωθεί για τους πρώτους μήνες του 2012, αυτός κατά παράβαση κάθε λογικής, ΔΕΝ έχει αποστείλει υπογεγραμμένο αντίγραφο των συμβάσεων αυτών προς τους ιατρούς, τακτική που δεν συνάδει με ένα σύγχρονο κράτος δικαίου !

Κατόπιν όλων αυτών καλούμε τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ κλινικούς και εργαστηριακούς ιατρούς σε επισχέση παροχής υπηρεσιών προς τον οργανισμό μέχρι πλήρους αποπληρωμής ΟΛΩΝ των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έτσι όπως επιβάλλει η σύμβαση που έχουμε υπογράψει.

Η απόφασή μας αυτή δεν έχει σε καμία περίπτωση ως στόχο τους ασφαλισμένους, τους οποίους στηρίξαμε και στηρίζουμε. Έχει ως μοναδικό στόχο την οικονομική επιβίωση των ιατρείων και εργαστηρίων μας. Εάν συνεχίσουμε πλέον να παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες μας προς τον ΕΟΠΥΥ θα καταρρεύσουμε και εμείς οικονομικά με τραγικές συνέπειες στο σύνολο του υγειονομικού συστήματος.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς, να τιμήσουν επιτέλους τις υποσχέσεις τους, να αποπληρώσουν τα χρέη του οργανισμού, να αποστείλουν υπογεγραμμένες τις συμβάσεις στους ιατρούς, όπως ο Νόμος και η χρηστή διοίκηση επιβάλλει, και τέλος να αποφύγουν μικροπολιτικές τακτικές που οδηγούν σε αδιέξοδα τόσο σε βάρος της Ελληνικής Κοινωνίας όσο και σε βάρος της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας. Ζητούμε δηλαδή το αυτονόητο και λυπούμαστε ιδιαίτερα που για το αυτονόητο είναι πλέον αναγκαία η επίσχεση παροχής των υπηρεσιών μας προς τον οργανισμό. Ελπίζουμε το Υπ. Υγείας να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και να δώσει ΑΜΕΣΕΣ λύσεις.


Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Απεργία

Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά, εδώ και τώρα, γενική απεργία των γιατρών, αναμένοντας σχετικές πρωτοβουλίες από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

Μετά την περικοπή των τιμών των εργαστηριακών εξετάσεων που μονομερώς αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ σας προτρέπουμε να δείτε την ευχάριστη πλευρά του θέματος.

1ον. Είστε αδρά αμειβόμενοι με τις υψηλού κόστους εξετάσεις ούρων.

2ον. Συμβάλλετε στην εθνική προσπάθεια και μάλιστα σε μια στιγμή που η πολιτεία αδυνατεί να περικόψει θέσεις και αμοιβές των κομματικώς διορισμένων συμβούλων κλπ.

3ον. Τροφοδοτείτε τον δεύτερο μεγαλύτερο οργανισμό παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη που υπερήφανα ίδρυσε ο Ανδρέας ο Α’, υπουργός υγείας, στην Ελλάδα που βεβαίως δεν είναι ούτε η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα ούτε η δεύτερη πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης. Αλλά το μεγαλείο δεν μετριέται με πληθυσμιακά ή οικονομικά κριτήρια αλλά με τις θυσίες των ανύποπτων υπηκόων της νοτιοανατολικής γωνιάς της Ευρώπης.

4ον. Δεν έχετε λόγο ανησυχίας. Όσο μικρότερες είναι οι αμοιβές τόσο λιγότερες θα είναι οι ζημιές σας. Άρα η μείωση των τιμών με δεδομένο ότι δεν σας πληρώνουν γίνεται για το καλό σας.

5ον. Σε κάθε περίπτωση τα φιλανθρωπικά αισθήματα του ΥΥΚΑ τώρα που θα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ σύντομα θα καλύψουν και τις ανάγκες των εργαστηριακών ιατρών.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο διωγμός του ιατρικού σώματος μια μόνο απάντηση αξίζει, την περιφρόνηση και τον ξεσηκωμό.

ΤΩΡΑ, ΟΛΟΙ, ΟΠΩΣ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΑΠΕΡΓΙΑ.

http://www.unitedreporters.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου