Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Τι πληρώνουν σε ενοίκια τα ταμεία

Όλες τις δυνατότητες περιορισμού των λειτουργικών δαπανών, αποτελεσματικότερης διαχείριση των ιδιόκτητων κτιρίων αλλά και ορθολογικότερης αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων εξετάζει το υπουργείου Εργασίας. Στόχος είναι η εξοικονόμηση τουλάχιστον 30% των δαπανών από ενοίκια.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων το υπουργείο έχει προχωρήσει στις εξής ενέργειες:

· Στην απογραφή όλων των ιδιόκτητων ακινήτων και του καθεστώτος χρήσης τους (ιδιόχρηση, κενό, ενοικιασμένο, καθώς και λοιπά χαρακτηριστικά τους) ώστε να διευκολυνθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης ή συστέγασης ακόμη και διαφορετικών υπηρεσιών με στόχο την εξοικονόμηση 30% των δαπανών από ενοίκια και τα άλλα συναφή λειτουργικά έξοδα (κοινόχρηστα, φύλαξη, συντήρηση κ.λ.π.)

· Στην απογραφή όλων των ενοικιαζόμενων ακινήτων τα οποία, με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ανέρχονται σε 835 με συνολική ετήσια δαπάνη 24 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ζητήθηκε από όλους τους Οργανισμούς αρμοδιότητας του υπουργείου η τεκμηρίωση της εφαρμογής των πρόσφατων νόμων για την υποχρεωτική μείωση του κόστους της ενοικίασης κτιρίων από φορείς του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου