Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Λουράντος: Μέχρι το τέλος του 2012 πρέπει να πάρουμε 1 δισ. ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ




Να συζητηθεί στη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ ζήτησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος.

«Στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα έπρεπε να συζητηθεί το θέμα του ΕΟΠΥΥ. Καμία εταιρεία δεν μας κάνει πίστωση. Μέχρι το τέλος του 2012 πρέπει να πάρουμε 900 εκατ. με 1 δισ. ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρουμε πότε θα πάρουμε τα χρέη του 2011, έχουν μπει σε νόμο τα χρέη και δεν έχει υλοποιηθεί ο νόμος. Καλούμαστε να πληρώσουμε εφορία για τα χρήματα που δεν έχουμε εισπράξει» ανέφερε ο πρόεδρος του ΦΣΑ, ζητώντας συμψηφισμό χρεών. «Έχουμε πληρωθεί για το Σεπτέμβριο για ένα μήνα θα πληρωθούμε;» διερωτήθηκε.

«Οφείλουμε να δώσουμε το φάρμακο στον ασφαλισμένο, αλλά τις εισφορές του τις έχει δώσει ο ασφαλισμένος τις έχει πάρει ο ΕΟΠΥΥ και δεν τις αποδίδει σε εμάς. Εμάς μας τα χαρίζουν τα χρήματα; Ούτε 150 εκατ. ευρώ από τα 2,5 δισ. ευρώ δεν έχουν πάρει οι φαρμακοποιοί» πρόσθεσε ο κ. Λουράντος.

Skai.gr

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 σχόλιο:

  1. Ένας στημένος διάλογος μεταξύ του Αμπατζόγλου - γνωστού κομματικού εγκάθετου της κυβέρνησης και παρολίγο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ- και του ανεκδιήγητου υπουργού υγείας με φόντο μια σικέ απεργιακή κινητοποίηση που είχε ως αποτέλεσμα την αποπληρωμή(et.diavgeia.gov.gr/f/eopyygov/ada/Β4ΜΡΟΞ7Μ-ΜΝΚ 19-12-2012) των Φαρμακοποιών-ξανά- εις βάρος των άλλων παρόχων και ιδιαίτερα των γιατρών. Κρίμα στους Φιλιππικούς του υπουργού για ισότιμη μεταχείρηση των λειτουργών υγείας. Οι πολιτικοί μας μαζί με τους λακέδες και τους σμπίρους τους δίνουν μαθήματα ασυνέπειας, αμοραλισμού και χυδαιότητας. Αν και δεν έχω καμμιά σχέση με την καρικατούρα του ΕΟΠΥΥ, θεωρώ την ανωτέρω συμπαιγνία εξευτελιστική για το ιατρικό σώμα (έναν από τους ελάχιστους επιστημονικούς κλάδους της Ελλάδας που χαίρει παγκοσμίου εκτιμήσεως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή