Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

«Νεκρώνει» σήμερα η Υγεία! Χωρίς νοσοκομεία, ιδιώτες γιατρούς, ΕΚΑΒ


Δυσκολίες στην εξυπηρέτησή τους θα αντιμετωπίσουν σήμερα οι ασθενείς σε όλη τη χώρα καθώς νεκρώνει από τις απεργίες το ΕΣΥ ενώ στις κινητοποιήσεις μπαίνουν και οι ιδιώτες γιατροί. Ποιοι απεργούν

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα έπειτα από σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΕΝΓΕ). Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) καθώς συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Όμως από τα καθήκοντά τους θα απέχουν και πολλοί ιδιώτες γιατροί μετά από σχετικό κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας ενώ με λιγότερα ασθενοφόρα θα λειτουργήσει και το ΕΚΑΒ εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) επισημαίνει πως η απεργία στοχεύει στην καταπολέμηση των μέτρων του 3ου μνημονίου καθώς «οι περικοπές μισθών και εφημεριών, οι αυτοδίκαιες αργίες, η περικοπή στα λειτουργικά έξοδα Νοσοκομείων, οι βίαιες συγχωνεύσεις και κλείσιμο Τμημάτων αποτελούν πραγματικότητα που οδηγεί στην ολοσχερή διάλυση της δημόσιας περίθαλψης».

Οι περισσότερες μονάδες υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου