Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Στο ΠΕΔΥ χωρίς γιατρούς αλλά με …υπομονή! Άδωνις: έρχονται οι επικουρικοί



Μπορεί για τους περισσότερους ασφαλισμένους το γεγονός ότι τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ δεν έχουν τον απαραίτητο αριθμό γιατρών με συγκεκριμένες ειδικότητες να αποτελεί πρόβλημα, για τον Άδωνι Γεωργιάδη όμως όλα λειτουργούν μια χαρά. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - iatropedia

Ρολόι… λειτουργεί κατά την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας το ΠΕΔΥ καθώς μπορεί να λείπουν γιατροί αυτό όμως δεν αλλάζει τα πράγματα. 

Κατά τον υπουργό Υγείας μάλιστα η έλλειψη γιατρών δεν είναι πρόβλημα καθώς πραγματοποιείται ο ίδιος αριθμός ραντεβού με το παρελθόν. 

Βέβαια είναι γνωστό ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ προς ώρας εξυπηρετούνται στους ιδιώτες γιατρούς που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και ουχί στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ. Γι αυτό και ο αριθμός των συμβεβλημένων αναμένεται να ενισχυθεί κατά περίπου 2000 με εκείνους που εργάζονταν παλαιά στον ΕΟΠΥΥ και επέλεξαν το ιδιωτικό επάγγελμα. 

Εκτός αυτού ο Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύεται ότι πολύ σύντομα κατά τα τέλη Ιουνίου θα έχουν προσληφθεί και 900 επικουρικοί γιατροί. Παραδέχεται ωστόσο ότι η διαδικασία έχει καθυστερήσει ενώ πλέον έχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις. 

Υπομονή φαίνεται όμως ότι θα πρέπει να κάνουν και οι ανασφάλιστοι καθώς στο τέλος Ιουνίου αναμένεται η κυβέρνηση να έχει εξασφαλίσει τη φαρμακευτική τους κάλυψη με βάση και τη συμφωνία με την τρόικα. 

Μέχρι στιγμής γίνεται η καταγραφή τους από το πρόγραμμα ΑΤΛΑΣ και σύμφωνα με τον κ.Γεωργιάδη οι ανασφάλιστοι αγγίζουν τα 2 εκατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου