Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

“Κώδικας για τους γιατρούς χωρίς τους γιατρούς”




Ο Κώδικας Δεοντολογίας για την πάταξη της διαφθοράς στο χώρο της υγείας, που ανακοινώθηκε χτες από τον υπουργό Μάκη Βορίδη, δεν συζητήθηκε καθόλου με τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, παρά το γεγονός ότι αυτοί έχουν εκφράσει συγκεκριμένες θέσεις αλλά και την βούληση τους να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Αυτό τόνισε ο Δημήτρης Τσάμης, πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που μίλησε στην εκπομπή “Εδώ Μακεδονία”, που πληροφορήθηκε στη διάρκεια της τη δημοσιοποίηση του νέου Κώδικα.

“Για μας είναι απαράδεκτο να πληροφορούμαστε από τους δημοσιογράφους τέτοιες ρυθμίσεις. Ιδίως την ώρα που εμείς ήμαστε αυτοί που φωνάζαμε και ζητούσαμε μέτρα από τους υπουργούς και τις κυβερνήσεις για την πάταξη της διαφθοράς στο χώρο μας και συνήθως εισπράτταμε αδιαφορία, καθυστερήσεις και ατολμία”, τόνισε ο κ. Τσάμης.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε πώς αισθάνεται όταν κάθε ανακοίνωση του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή περιλαμβάνει και κάποιους γιατρούς, απάντησε “πολύ καλά γιατί αυτά δείχνουν ότι υπάρχει έλεγχος που φέρνει αποτελέσματα”.

Μιλώντας για τον Έμπολα, ο κ. Τσάμης (που ήταν εισηγητής σε επιστημονικό συνέδριο για τον ιό), τόνισε ότι δεν δικαιολογείται ανησυχία του κόσμου για διάδοση του στην Ελλάδα και σημείωσε ότι ο καθένας θα θωρακιστεί αποτελεσματικά εάν λαμβάνει καθημερινά τα συνήθη μέτρα προσωπικής υγιεινής (πλύσιμο χεριών, αποφυγή συνάθροισης, αποφυγή επαφών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου