Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα: To Σωματείο Εργαζομένων του Καραμανδανείου για τη μετακίνηση νοσηλευτών στο Ρίο

THEBEST.GR
Απάντηση στον Διοικητή του ΠΓΝΠ

"Πόλεμος" έχει ξεσπάσει για την μετακίνηση δύο νοσηλευτών από το Καραμανδάνειο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Καραμανδανείου επισημαίνει:

"Με δεδομένη την μετακίνηση δύο νοσηλευτών του αναισθησιολογικού τμήματος από το νοσοκομείο μας σε αυτό του Ρίου έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω τα οποία αφορούν δημοσίευση του κ. Μπονάνου στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Σχετικά λοιπόν με αυτήν την δημοσίευση έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1) Ζητά, ο κ. Διοικητής του ΠΠΓΝΠ, να γίνει ανακατανομή του προσωπικού, συμφωνούμε απόλυτα μαζί του. Στο νοσοκομείο στο οποίο προΐσταται υπάρχουν εκατοντάδες νοσηλευτές που ασχολούνται σε αλλότρια καθήκοντα. Ας κάνει λοιπόν την εξής απλή ανακατανομή, σηκώνοντας τους βολεμένους από τα γραφεία που κάθονται και ας τους επαναφέρει στα καθήκοντά τους.

2) Το νοσοκομείο μας δεν διαθέτει 180 νοσηλευτές όπως ψευδώς, ο κ. Διοικητής του ΠΠΓΝΠ, ισχυρίζεται αλλά 57 συν 13 αποσπασμένους από άλλα νοσοκομεία (τα υπόλοιπα στατιστικά στοιχεία ανακοινώθηκαν από το Δ.Σ του νοσοκομείου μας).

3) Προσπαθεί, ο κ. Διοικητής του ΠΠΓΝΠ, να συγκρίνει ανόμοια πράγματα (νοσοκομείο ενηλίκων με νοσοκομείο παίδων) αναφερόμενος στην επί τοις εκατό κάλυψη των δύο νοσοκομείων. Τα παιδιατρικά ως γνωστόν νοσηλεύουν μικρούς ασθενείς (μέχρι 14 ετών) και σε καμία περίπτωση δεν έχουν την βαρύτητα των ενηλίκων (όλες οι ηλικίες άνω των 14 ετών) άρα για την θεραπεία των παιδιατρικών περιστατικών απαιτούνται λιγότερες ημέρες νοσηλείας. Έτσι εξηγείται και η μικρότερη επί τοις εκατό κάλυψη.

4) Εάν θεωρεί, ο Διοικητής του ΠΠΓΝΠ ότι το νοσοκομείο του διαθέτει ορισμένα εξειδικευμένα τμήματα (ΜΕΘ, ΝΕΟΓΝΑ κλπ), τον πληροφορούμε ότι ένα παιδιατρικό νοσοκομείο είναι καθ’ ολοκληρία εξειδικευμένο νοσοκομείο, οπότε έχει ανάγκη τους νοσηλευτές του για να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας που διέπουν την ομαλή λειτουργία.

5) Οι νοσηλευτές του Καραμανδανείου δεν έχουν ανάγκη εκπαίδευσης, διότι σε ότι αφορά το παιδιατρικό νοσοκομείο το γνωρίζουν άριστα, εάν ο ίδιος θεωρεί ότι μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι, ευχαρίστως να φιλοξενήσουμε συναδέλφους για να τους εκπαιδεύσουμε.

6) Οι ανάγκες που έχει κάθε νοσοκομείο, κ. Διοικητά του ΠΠΓΝΠ, λύνονται εκ των έσω και όχι με μετάθεση του προβλήματος σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

7) Θα τερματίσουμε την απάντησή μας με τα ίδια λόγια που τελείωσε η ανακοίνωση του κ. Μπονάνου.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ (το ΠΠΓΝΠ έχει 300 νοσηλευτές βολεμένους) ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.

Επίσης, το σωματείο μας στηρίζει απόλυτα την απόφαση του Δ.Σ του νοσοκομείου μας διότι αυτή ακριβώς η απόφαση διασφαλίζει την ομαλή, κατά το δυνατόν, και ασφαλή λειτουργία των χειρουργείων κάτω από τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν οι μετακινήσεις των δύο νοσηλευτών του αναισθησιολογικού τμήματος.

Αυτά τα νέα δεδομένα δυστυχώς έθεσαν τον χειρουργικό τομέα σε υπολειτουργία και μας αφαίρεσαν την δυνατότητα να παρέχουμε στους μικρούς ασθενείς το καλύτερο δυνατό όπως κάναμε μέχρι σήμερα με ευσυνειδησία και πίστη στα ιδεώδη της προσφοράς.

Ουδέποτε αρνηθήκαμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες για καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη, γι’ αυτό άλλωστε η κοινωνία των Πατρών μας στηρίζει και μας θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι τους.

Γι’ αυτό δεν θα δεχθούμε να προσφέρουμε χαμηλότερης ποιότητας υπηρεσίες στον παιδιατρικό πληθυσμό,

Δεν θα δεχθούμε την αποστελέχωση του νοσοκομείου μας, από διοικητές άλλων νοσοκομείων οι οποίοι εθελοτυφλούν απέναντι στις πολυάριθμες ρουσφετολογικές μετακινήσεις και εν συνεχεία για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους, σε προσωπικό, καταφεύγουν στην ζητιανιά πετυχαίνοντας την απόσπαση νοσηλευτών από άλλους οργανισμούς διότι οι ίδιοι διστάζουν να πράξουν το αυτονόητο, να ξεβολέψουν τα βολεμένα δικά τους παιδιά.

Τέλος, αναμένουμε την 1η Ιανουαρίου 2015, ημερομηνία κατά την οποία πιστεύουμε απόλυτα, πειθόμενοι στην δημόσια δέσμευση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ν. Στακιά, ότι οι συνάδελφοί μας θα επιστρέψουν στις θέσεις τους για να επανέλθουμε στους προηγούμενους ρυθμούς εργασίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου