Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Τα Διαγνωστικά τραβούν τα άκρα, στο στόχαστρο ο ΕΟΠΥΥ και τα ληστρικά χαράτσια clawback & rebate



Αποφασισμένοι να τραβήξουν τα άκρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και προκειμένου να στηρίξουν την βιωσιμότητα των εταιρειών τους, είναι οι επικεφαλής των Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) οι οποίοι την ερχόμενη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου θα ανακοινώσουν σειρά μέτρων κατά του ΕΟΠΥΥ.

Ο κλάδος χαρακτηρίζει τα χαράτσια clawback και rebate ληστρικά, μέσω των οποίων ο ΕΟΠΥΥ έχει αρπάξει πάνω από το 50% της αποζημίωσης των παρόχων, όπως αναφέρει.

Ο ΠΑΣΙΔΙΚ καλεί όλους τους παρόχους εργαστηριακής ιατρικής ανά την Ελλάδα, είτε ανήκουν στον Σύνδεσμο μας, είτε σε άλλη συνδικαλιστική Ένωση, «να ενωθούν με τους αποφασισμένους παρόχους της Αττικής, προκειμένου να πετύχουν ταχύτερα την ανατροπή των άδικων και καταστροφικών αυτών μέτρων, τα οποία πλήττουν ανεπανόρθωτα όλους μας».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΙΔΙΚ, «Έχουν παρέλθει τρία χρόνια από την λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., χρόνος εντυπωσιακά μεγάλος για να μην έχει καταφέρει ακόμη ένας νέος Οργανισμός να οργανωθεί στοιχειωδώς με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Αποτέλεσμα της ανωτέρω οργανωτικής του αδυναμίας, είναι η αναζήτηση εύκολων λύσεων, με την λήψη και επιβολή αυταρχικών, αντιδημοκρατικών και αντισυνταγματικών μέτρων εις βάρος των ιδιωτών παρόχων, όπως είναι το άδικο Rebate και το ληστρικό Claw back μέσω των οποίων αρπάζει πίσω πάνω από το 50% της αποζημίωσης των παρόχων. Τα μέτρα όμως αυτά, θα έχουν άμεση επίπτωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού αφού η αναπόφευκτη κατάρρευση των ιδιωτών παρόχων θα οδηγήσει σε αδυναμία εκτέλεσης των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων των ασφαλισμένων, οι οποίοι σε ποσοστό πάνω από το 92% απευθύνονται στις ιδιωτικές δομές εργαστηριακής ιατρικής, λόγω υπολειτουργίας ή παντελούς απουσίας των δημοσίων δομών του Π.Ε.Δ.Υ..

Το προεδρείο του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. αφού εξάντλησε τα τελευταία τρία χρόνια όλη του την υπομονή και την καλή του πίστη σε συναντήσεις και συζητήσεις με το Υπουργείο Υγείας και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προσκομίζοντας θέσεις, προτάσεις και λύσεις που βασίζονταν πάντα στη λογική και στα ισχύοντα των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εισέπραξε μόνο υποσχέσεις και παρελκυστική τακτική σε όλα τα εκκρεμή θέματα.

Μετά τα ανωτέρω καταστροφικά μέτρα που έχουν επιβληθεί και μάλιστα με αναδρομικότητα στους ιδιώτες παρόχους της εργαστηριακής ιατρικής τα τελευταία δύο χρόνια, το Δ.Σ του Συνδέσμου μας αποφάσισε να συγκαλέσει σε σύσκεψη τα μεγαλύτερα Διαγνωστικά Κέντρα της Αττικής, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται όλες οι μεγάλες αλυσίδες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, για να διερευνήσει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός ενιαίου πλαισίου αντίδρασης με στόχο, να ανατρέψει την εφαρμογή των αυταρχικών και αντισυνταγματικών αυτών μέτρων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό μας. Το πλαίσιο αυτό επετεύχθη με καθολική μάλιστα αποδοχή. Τα αιτήματα και η μορφή της αντίδρασης μας, θα σας γνωστοποιηθούν άμεσα.

Ως εκ τούτου καλούμε όλους τους παρόχους εργαστηριακής ιατρικής ανά την Ελλάδα, είτε ανήκουν στον Σύνδεσμο μας, είτε σε άλλη συνδικαλιστική Ένωση, καθώς και εκείνους που δεν είναι ενταγμένοι σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και με την προϋπόθεση ότι συμφωνούν με τα αιτήματά μας, να ενωθούν με τους αποφασισμένους παρόχους της Αττικής, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να επιτύχουμε ταχύτερα την ανατροπή των άδικων και καταστροφικών αυτών μέτρων, τα οποία πλήττουν ανεπανόρθωτα όλους μας.

Πρέπει όλοι μας να ξεπεράσουμε ενδοιασμούς και φόβους, να αφυπνίσουμε την συνείδησή μας, να επιστρατεύσουμε την λογική μας, να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και να ενωθούμε όλοι μαζί σε μια κοινή προσπάθεια. Το όπλο μας δεν μπορεί να είναι άλλο από το «η ισχύς εν τη ενώσει». Μόνον η ένωση των δυνάμεων μας θα μπορέσει να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα των μονάδων μας και να αποτρέψει την αναπόφευκτη χρεοκοπία μας. Μείνετε συντονισμένοι με τον ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. και σε πλήρη ετοιμότητα γιατί την προσεχή Δευτέρα θα σας ανακοινώσουμε τις ενέργειες που ακολουθούν».

2 σχόλια:

  1. Τελικά ,μήπως ταυτόχρονα με την αλλαγή των συχνοτήτων στην τηλεόραση ,επανασυντονίζεται και ο ΠΑΣΙΔΙΚ στην νέα κατάσταση??? Δεν μπορώ να το πιστέψω,αλλά το εύχομαι όλόψυχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στερνη μου γνωση να σειχα πρωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή