Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΠΕΕΒΙ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΙΔΙΚ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙKH ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΩΝ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΩΝ

ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ 6 ΑΘΗΝΑ 10678 τηλ. & fax 210 3304298

Αθήνα, 26-11-14

Κύριοι συνάδελφοι

Οι μάσκες έπεσαν!

Κάπως έτσι η ιστορία ξεβράζει την αλήθεια,κάπως έτσι οι ηγεσίες εκτίθενται για τα μεγάλα αφεντικά τους.

Κάπως έτσι δικαιολογείται η καθυστέρηση στην εφαρμογή των νόμων του κράτους, η αδυναμία εφαρμογής ενός πλήρους και οργανωμένου μηχανογραφικού συστήματος με κόφτες στην πηγή της συνταγογράφησης,με όρια και κανόνες.

Κάπως έτσι για μία ακόμη φορά κάποιοι θέλουν να επιβιώσουν εις βάρος των μικρών, αλλά πολλών, διασκορπισμένων σε όλη την Ελλάδα ιατρείων.

Για μία ακόμη φορά ο γνωστός σύνδεσμος που εκπροσωπεί τα μεγάλα διαγνωστικά, βγαίνει επιθετικά στο στίβο των διεκδικήσεων και ανακοινώνει επίσχεση εργασίας από Δευτέρα 1.12.14. και με περίσσιο θράσοςδηλώνει ότι τάσσεται υπέρ του 15% rebate σε όλους τους παρόχους.

Απαιτεί δηλαδή από τα μικρά ιατρεία να θυσιάσουν το 15% των ελάχιστων εσόδων που έχουν, προκειμένου να επιβιώσουν τα σούπερ μάρκετ υγείας και ζητάει κλειστό προϋπολογισμό, δηλαδή πλαφόν ανά περιφέρεια και όχι ανά πάροχο, ό π ω ς ε ί ν α ι ή δ η ψ η φ ι σ μ έ ν ο ( Φ Ε Κ 2243/18.8.14) . Καμία κουβέντα για ελεγκτικούς μηχανισμούς, προκειμένου να πιαστούν οι παραβάτες, καμία πρόταση για καταπολέμηση της διαφθοράς. Ζητούν κλειστό προϋπολογισμό ανά περιφέρεια! Δηλαδή μέσα από την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, που εδώ και χρόνια είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούν προκειμένου ν α β γ ά ζ ο υ ν τ α ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α , να προλαβαίνουν να παίρνουν όλα τα λεφτά του προϋπολογισμού από τις πρώτες μέρες και να μη μένει τίποτα από την πίτα για τους μικρούς.

Οι θέσεις μας, από τη στιγμή που μιλάμε για κλειστό και μειωμένο προϋπολογισμό και φυσικά απαιτούμε όποιο παραπεμπτικό δουλεύουμε, να πληρώνεται, είναι το πλαφόν ανά πάροχο. Όχι άλλο claw back! Δε θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τις εξετάσεις από την τσέπη μας.

Παραμένουμε σταθεροί και αμετακίνητοι στα χρόνια και δίκαια αιτήματά μας

•Αύξηση του προϋπολογισμού στα ελάχιστα ποσοστά του ΑΕΠ που ορίζει ο ΟΟΣΑ.

•Ορισμός επιτροπής ελέγχου με δικαστικό λειτουργό και εκπρόσωπο από όλες τις εμπλεκόμενες ενώσεις που θα πιάσει τους παραβάτες.

•Άμεση εφαρμογή του ΦΕΚ 2243/18.8.14, με διαπραγμάτευση των επί μέρους όρων του για την πιο δίκαιη κατανομή (νέα εργαστήρια, πληθυσμιακά κριτήρια, τοπικές ιδιαιτερότητες).

Σε αυτή τη βάση είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε.

Σε αυτή τη βάση εξασφαλίζουμε την ελάχιστη παροχή υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα, που δικαιούται ο κάθε Έλληνας πολίτης, ασφαλισμένος, ασθενής.

Σε αυτή τη βάση οργανώνουμε ασπίδα ενάντια στη διαφθορά που άδειασε τα ασφαλιστικά ταμεία όλα αυτά τα χρόνια.

Σε αυτή τη βάση ζητάμε εδώ και καιρό συνάντηση με τον κ. Υπουργό Υγείας, που μέχρι τώρα δέχεται να συζητάει μόνο με τους «μεγάλους επαναστάτες», που ζητούν 15% rebate και πλαφόν ανά περιφέρεια.

Κύριοι συνάδελφοι,

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καλείται να επιλέξει με ποιους και πότε θα μιλήσει, ποια συμφέροντα θα υποστηρίξει, ποιον ΕΟΠΥΥ ποια μορφή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα παρέχει στον Έλληνα πολίτη.

Η κάθε επιλογή μας αντικατοπτρίζει την ευθύνη, το χρέος, αλλά και τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις μας.

Όσοι επιλέξουν τους λίγους και δυνατούς, να γνωρίζουν ότι στην ιστορία έρχεται η στιγμή που οι μάσκες πέφτουν!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                              Η Γεν. Γραμματέας

Μπεντεβής Κώστας                   Παπακωνσταντίνου Μαρία

4 σχόλια:

  1. Π. Κωνσταντινίδης, Χαλκίδα27 Νοεμβρίου 2014 στις 11:26 π.μ.

    Συγχαρητήρια για τα σχόλια σας. Είναι απολύτως σωστά. Μακάρι και ο αγώνας των διεκδικήσεων να ήταν τόσο θερμός, δύο χρόνια τώρα δυστυχώς μένουμε στα λόγια μερικών ανακοινώσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συναδελφε απο χαλκιδα ολοι ετσι νοιωθουμε διπλα προδωμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο κε Μπεντεβή. Όλα τα σχόλια απόλυτα σωστά και χωρίς υπεκφυγές. Για την προκλητή ζήτηση εξετάσεων με τη μίζα στον κλινικό ιατρό έυθύνη φέρει η ΠΑΣΙΔΙΚ και τα μέλη αυτής. Φυσικά και οι συνάδελφοι που τα παίρνουν. Αφού τόσα χρόνια κανιβαλλίσαν τα ασφαλιστικά ταμεία με περιττές εξετάσεις υψηλού κόστους ήρθε η στιγμή να επιχειρήσουν το κλείσιμο των ιατρείων! Δυστυχώς η πίτα πια δεν περισσεύει για όλους. Με θράσος απύθμενο ζητούν flat rebate για όλους 15% και plafond ανά περιφέρεια ! Μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαδί! Κάποια στιγμή πρέπει σε αυτή τη χώρα να τιμωρηθεί η λαμογιά. Αλήθεια γιατί συντηρούν τμήμα δημοσίων σχέσεων στα super markets υγείας? δεν έχω δεί αντίστοιχα σε Σκλαβενίτη και Βασιλόπουλο! Ολοι μας γνωρίζουμε πως αν το παιχνίδι παιχτεί τίμια δεν έχουν καμία ελπίδα. Οι ασθενείς ζητούν ιατρό! Επειδή όμως έχουμε μπει στην τελική φάση να είστε έτοιμοι για κρεσέντο αλητείας εκ μέρους τους! προσοχή λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ σωστος οι γιατροι να λειτουργησουν ως γιατροι και θα δικαιωθουν.Οι μπακαλογιατροι και οι λαμογιατροι θα αμοιφθουν κι αυτοι αντιστοιχως.ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ.

      Διαγραφή