Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΣΙΔΙΚ - Ανακοίνωση σχετικά με την επίσχεση

Αθήνα, 23/11/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την παρούσα ανακοίνωση σας παράσχουμε οδηγίες για το σύνολο των διεργασιών που οφείλουν να προβούν τα μέλη μας ενόψει της προαναγγελθείσας την 01/12/2014 έναρξης επίσχεσης αορίστου χρόνου παροχής των υπηρεσιών μας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 

Οι οδηγίες αυτές αποσκοπούν , αφενός στην καλύτερη δυνατή επικοινωνία προς την κοινωνία των λόγων που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και αφετέρου στην νομική σας κατοχύρωση.

Ειδικότερα θα πρέπει από την Δευτέρα 24/11/2014 να προβείτε στις κάτωθι διεργασίες.

1. Επικοινωνία Επίσχεσης

α. Ανάρτηση στους χώρους αναμονής και γραμματειακής υποστήριξης της μονάδας σας της αφισέτας αναγγελίας της επίσχεσης ( επισυνάπτεται )
β. Απόδοση της ενημερωτικής μας επιστολής μέσω των απαντήσεων των εξεταζομένων σας , στην οποία αναλύονται οι λόγοι της επίσχεσης ( επισυνάπτεται) .

2. Νομική κατοχύρωση

Διαχείριση ραντεβού

Προτείνουμε όπως το τηλεφωνικό σας κέντρο, σε όσους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ επιθυμούν να προγραμματίσουν ραντεβού από την 01/12/2014 και μετά, να τους παρέχει την κατωτέρω ενημέρωση: 

" Αγαπητέ ασφαλισμένε, σας γνωρίζουμε ότι ο Σύνδεσμος των Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων καθώς και άλλοι φορείς παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχουν ανακοινώσει από την 01/12/2014 επίσχεση αορίστου χρόνου παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Εάν η απόφαση αυτή δεν ανακληθεί μέχρι την ημερομηνία διενέργεια της εξέτασης σας , τότε θα υποχρεωθείτε να καταβάλλετε πέραν της συμμετοχής σας και το υπόλοιπο της αξίας των εξετάσεων σας όπως αυτές καθορίζονται από το κρατικό τιμολόγιο (ΦΕΚ ). " Η Γραμματειακή υποστήριξη του Συνδέσμου μας θα δέχεται το οποιοδήποτε ερώτημα ( μέσω fax ή e-mail ) που θα αφορά θέματα ή ενδεχόμενες απορίες , αναφορικά με την ανακοινωθείσα επίσχεση .

Σημείωση: Η ανωτέρω πρόταση μας προς εσάς για εφαρμογή κρατικού τιμολογίου γίνεται προκειμένου να ληφθεί υπόψη η δυσμενής οικονομική συγκυρία. Επιπλέον, ο κλάδος μας σεβόμενος την οικονομική συγκυρία της χώρας σας προτείνει να μεριμνήσετε και για εκείνους τους εξεταζομένους που χρήζουν διενέργειας ιδιαιτέρως ακριβών και υψηλής διαγνωστικής αξίας εξετάσεων , όπως μαγνητικής τομογραφίας και σπινθηρογραφήματος μυοκαρδίου , και αντί των τιμών ΦΕΚ, να τους προσφέρονται σε τιμές κάτω του κόστους και ειδικότερα στη τιμή των 180 και 200 ευρώ αντίστοιχα , ούτως ώστε να μπορούν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι θεράποντες ιατροί τους, να προχωρήσουν στην διάγνωση και ενδεχομένως στην αναγκαία θεραπευτική αγωγή . 

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

Δρ. Γεώργιος Βουγιούκας Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος         Βιοχημικός

5 σχόλια:

  1. Ελπίζω μόνο να μην είναι η γνωστή παράσταση των 3 ημερών που θα λήξει άδοξα και χωρις να αλλάξει τίποτα επειδή δήθεν κάτι υποσχέθηκαν. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΑΘΟΣ.ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.ΧΑΝΕΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
    Κε Βουγιούκα γιατί δεν ακολουθείτε τις οδηγίες του πρόσφατου ΦΕΚ(2342-8-2014).
    Το ΦΕΚ ισοδυναμή με τους νόμους του Συντάγματος ενώ οι ανακοινώσεις του ΕΟΠΠΥ είναι απλά ανακοινώσεις.
    Στο Ηράκλειο σχεδόν όλα τα μέλη σας το τηρούν με αποτέλεσμα να πληρωθεί επιτέλους το προσωπικό και οι προμηθευτές τους.
    Το πρόσφατο ΦΕΚ είναι ότι καλύτερο έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια.
    Ειλικρινά μόλις ανακοινώθηκε το ΦΕΚ νόμιζα ότι εσείς πρώτοι θα το εφαρμόζατε γιατί ουσιαστικά αυτό επιδιώκατε.
    Εαν πάντως και τώρα και τώρα δεν κάνετε επίσχεση θα δικαιολογήσω(εν μέρει) όλλους τους (χυδαίους)χαρακτηρισμούς των ανώνυμων.
    Εγώ πάντως σας καλώ να εφαρμόσετε το ΦΕΚ και θα δείτε ότι θα λυθούν σχεδόν όλλα τα προβλήματα.

    Μαθιουδάκης Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΕΙΔΗ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ Κ.ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙ ΧΥΔΑΙΟΥ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ.ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΡΑΣΗΣ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ(ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ).ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ ΑΠΟΤΟΜΑ.ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΡΕΛΛΑΣ.

      Διαγραφή
  3. Καλα κύριοι της ΠΑΣΙΔΙΚ δεν τα λυπάστε τα κορίτσια των γραμματειών στις 30/112-14 να κολλάνε αφίσες -γράφουν γράμματα κ.λ.π και στις 3/12/2014 να τα αποσύρουν όλα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή