Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Απαντητική Επιστολή στην Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής

Σε απάντηση της ανακοίνωσης σας σχετικά με την Λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:

1. Μοναδικό μέλημα των ΚΕΠ Υγείας είναι η συμβολή τους στη γενικότερη προσπάθεια πρόληψης που καταβάλλεται από Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς για τη Προαγωγή της Υγείας και τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο όλου του πληθυσμού της χώρας και επομένως και των Δήμων μελών του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, που είναι ο Φορέας Υλοποίησης των ΚΕΠ Υγείας σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη των Δήμων.

2. Σκοπός των ΚΕΠ Υγείας είναι η προσέγγιση των υγιών πολιτών ώστε να απευθυνθούν στους ιατρούς τους για τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις που προβλέπονται από διεθνή πρωτόκολλα ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και την κληρονομικότητα τους, τα οποία έχει άλλωστε υιοθετήσει και ο ΕΟΠΥΥ, ώστε να επωφεληθούν της δυνατότητας που τους δίνει το Ταμείο τους.

3. Επιπλέον, τα ΚΕΠ Υγείας θα οργανώσουν προγράμματα ενημέρωσης για θέματα πρόληψης σε επίπεδο Δήμων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα τους Ιατρικούς Συλλόγους και τις Ιατρικές Ενώσεις και Επιστημονικές Εταιρείες.

4. Όσο αφορά τους ανασφάλιστους, τα ΚΕΠ Υγείας θα συμβάλλουν (μαζί με άλλους φορείς), στην ενημέρωσή τους, ιδιαίτερα στο επίπεδο του Δήμου τους, σχετικά με τα δικαιώματά τους για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και τη παροχή προληπτικών εξετάσεων από τα ταμεία τους. Στη περίπτωση που οι ανασφάλιστοι πολίτες δεν θα μπορούν να υποβληθούν στις προληπτικές εξετάσεις που αντιστοιχούν στον ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, θα γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν στο 10% που θα έχουν δωρεάν κάλυψη.

5. Με βάση αυτά, η ανοιχτή λίστα Παρόχων των ΚΕΠ Υγείας έχει σκοπό να διευκολύνει όλους τους υγιείς πολίτες που δεν έχουν προσωπικό θεράποντα ιατρό ιδίως τους ανασφαλίστους, ώστε να προβούν στις αναγκαίες για τη διατήρηση της υγείας τους προληπτικές εξετάσεις και επιπλέον να δηλώσουν διαθεσιμότητα οι Ιατροί που επιθυμούν να στελεχώσουν τα ενημερωτικά προγράμματα των ΚΕΠ Υγείας για τη Πρόληψη. Εκτιμούμε επομένως ότι, πέραν της χρονικής διαθεσιμότητας, δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος για τον οποίο ένας Ιατρός να μην θελήσει να ενταχθεί στην ανωτέρω λίστα, εφόσον καταφέρουμε αναλυτικά και εγκαίρως να τον ενημερώσουμε. Ευελπιστούμε δε στην βοήθεια όλων ώστε να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των πολιτών που απευθύνονται σε όλους τους Ιατρούς (και όχι μόνο στη λίστα Παρόχων που θα δημιουργηθεί στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας) για προληπτικές εξετάσεις.




Ιδιαίτερα, όσον αφορά τους Παιδιάτρους, προβλέπεται από την ανάπτυξη των ΚΕΠ Υγείας, η πρόληψη για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας . Θα συμβάλουν λοιπόν τα ΚΕΠ Υγείας, μαζί με όλους τους άλλους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς που ήδη το κάνουν, στην ενημέρωση των γονιών για το HPV εμβόλιο για τις εφήβους. Επιπλέον, θα προσπαθήσουν μέσα από τα προγράμματα ενημέρωσης να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά και τους γονείς τους για την υιοθέτηση προληπτικών συμπεριφορών, για την επίγνωση σχετικά με τους προδιαθεσικούς παράγοντες κλπ. Χρειαζόμαστε συμπαραστάτες τους Παιδιάτρους στις προσπάθειές μας αυτές οι οποίες θα είναι οργανωτικού κυρίως χαρακτήρα, με στόχο να φέρει τον επιστημονικό, ιατρικό λόγο πιο κοντά σε πιο πολλούς δημότες των Δήμων μελών μας.




Παραμένοντας στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον διευκρίνιση,




Γιώργος Κορμάς,




Επιστημονικός Υπεύθυνος ΚΕΠ Υγείας

5 σχόλια:

  1. Άλλα λόωγια να αγαπιόμαστε!! Για την ταμπακέρα ουδέν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αιδώς,ω επιδοτούμενοι Σωτήρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφήστε την ενημέρωση που θέλετε να μας κάνετε. Τα διαβάσαμε όλα στις επιστολές που μας στείλατε. Καλά κουτόχορτο νομίζετε ότι μασάμε; Με πόσα λεφτά χρηματοδοτηθήκατε για να τρέξετε αυτή την κωμωδία; Γιατί δεν γράφετε το νούμερο να το μάθουμε και εμείς;; Καλά τα πήρατε αλλά πρέπει και να τα δικαιολογήσετε βλέπεις...
    Ψάχνατε για κορόιδα; σας πήρε καιρό να σκεφτείτε ότι θα τα βρείτε ανάμεσα στους ιδιώτες;
    "Θα συμβάλουν λοιπόν τα ΚΕΠ Υγείας, μαζί με όλους τους άλλους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς που ήδη το κάνουν"
    Αφού εμείς το κάνουμε εσείς τον χαβά σας. Σώνει και καλά νταβατζιλίκι, να συμβάλετε στην πρόληψη!! Ποιοι είσαστε ΕΣΕΙΣ;;; και όταν λέμε εσείς πόσους ακριβώς εννοούμε; 3,4,5,8 γραφιάδες που σκαρφιζόσαστε ΕΣΠΑ για κονόμες; και μετά θα βάλετε άλλους να δουλέψουν; η μαμά σας έχει άλλα έξυπνα παιδιά ή εσείς είσαστε οι εξυπνότεροι;
    Κάτω τα χέρια από τους γιατρούς ρε αργόσχολοι που θέλετε να ελέγξετε τα πράγματα στην υγεία με ύπουλο τρόπο!!! Καλά σας τα έχωσαν οι παιδίατροι!!!!! ΟΥΣΤ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποτέ δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από το διαδημοτικό δίκτυο,τη μεγάλη αυτή εφεύρεση(βάλε και κέτσαπ από ΕΣΠΑ).Πρωτοστατούνι γιατροί που ποτέ δεν έβγαλαν μεροκάματο από την Ιατρική,αλλά από αλλού.Χάρις στο διαδίκτυο είναι όλα γνωστά!! Άσχετα αν έκαναν κωλοτούμπα,γιατί τους πήραν είδηση κι οι πέτρες.Το μεγάλο γέλιο θα πέσει όταν έρθει ο λογαριασμός από τις Βρυξέλλες ή τον Έλληνα Εισααγγελα.Λυπάμαι που οι καθηγήτριες Γιαμαρέλλου και Κανελλακοπούλου έπεσαν στην παγίδα τους και βγαίνουν μαζί τους.Ας τις ενημερώσει κάποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή