Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Προσοχή στις σφραγίδες γνωματεύσεων και παραπεμπτικών !

- Virus.com.gr

Αιτία ακύρωσης της ισχύος μίας γνωμάτευσης ή ενός παραπεμπτικού αποτελεί η απουσία διπλής σφράγισης σε αυτό, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του ασθενούς και την περικοπή της αμοιβής του ιδιώτη γιατρού σε ενδεχόμενο έλεγχο των υποβολών προς εκκαθάριση από τους ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ.

Προς αποφυγήν τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων, η Διοίκηση του Οργανισμού εξέδωσε οδηγίες επί των απαραίτητων σφραγίδων στα έγγραφα που εκδίδουν οι πάροχοι υγείας, προκειμένου να φέρουν την δέουσα νομιμοποιητική ισχύ. Προς τούτο, τους δίνει διορία ενός μήνα για να συμμορφωθούν με τα οριζόμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γνήσιο της υπογραφής του θεράποντα ιατρού και αριθμός πρωτοκόλλου στην περίπτωση των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων – παραπεμπτικώνδεν απαιτείται, διότι η μεν διαδικασία της πιστοποίησης για παροχές ΕΚΠΥ, εξασφαλίζει την ταυτοποίηση του γνωματεύοντος ιατρού, ο δε αριθμός του γραμμωτού κώδικα, εξασφαλίζει την μοναδικότητα της συγκεκριμένης εγγραφής στο πληροφοριακό σύστημα.

Επισυνάπτεται η απόφαση: ΩΣΒΩΟΞ7Μ-Ι7Ν

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΠΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο μελάνι να έχει η σφραγίδα.....κομσομόλε Μπερσίμη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή