Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε τι θα αλλάξει στο ωράριο των φαρμακείων! Πως θα λειτουργούν;

Δευτέρα 5 Σεπτέμβριος 2016

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Κρίσιμη συνάντηση στην οδό Αριστοτέλους για το ωραρίο των φαρμακείων!

Εντός της εβδομάδας το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναμένεται να έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας, ώστε να τεθεί επί τάπητος το μείζον πρόβλημα, που απασχολεί τον κλάδο το νέο ωράριο λειτουργείας των φαρμακείων.

Εξάλλου τελευταίο διάστημα οι φαρμακοποιοί εκφράζουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους αφού όπως υποστηρίζουν η άναρχη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το ανορθόδοξο ωράριο έχει κάνει τον κλάδο να λειτουργεί σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και τους ασθενείς να μη γνωρίζουν ποιο φαρμακείο θα βρουνανοικτό.

Μάλιστα για το θέμα είχαν ενημερώσει και τον υπουργό υγείας Ανδρέα ξανθό πριν από δυο μήνες ο οποίος είχε δεσμευτεί σχετικά στους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε πει ο υπουργός Υγείας στον κλάδο: «Αλλάζει το ωράριο των φαρμακείων από το Σεπτέμβριο! Όλες οι πληροφορίες»

Οι νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας – όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr – θα φέρνουν ένα σταθερό ωράριο σε όλα τα φαρμακεία, χωρίς όμως να περιορίζεται η πρόσβαση για τους πολίτες όλο το 24ωρο.

Οι εφημερίες αναμένεται να είναι υποχρεωτικές για όλους, ενώ το ωράριο παρότι δε θα είναι διευρυμένο όπως σήμερα, θα επεκταθεί, ώστε να έχουν πρόσβαση σε φαρμακεία περισσότερες ώρες οι πολίτες. Για το λόγο αυτό οι φαρμακοποιοί προτείνουν την καθιέρωση καθημερινής λειτουργίας των φαρμακείων 8 το πρωί με 8 το απόγευμα, το Σάββατο 8 π.μ. – 3 μ.μ. και να παραμένουν τα φαρμακεία κλειστά τις Κυριακές και αργίες και να υπάρχει ταυτόχρονα και η υποχρέωση συμμετοχήςστο σύστημα εφημερίας-διημέρευσης. Διαβάστε ΕΔΩ:Έτοιμες οι ρυθμίσεις για τα φαρμακεία! Τι αλλάζει στο ωράριο

Έχει διαπιστωθεί άλλωστε από το υπουργείο Υγείας ότι όταν τα φαρμακεία παραμένουν περισσότερες ώρες ανοικτά, διευκολύνονται οι πολίτες.
Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να συμπεριληφθούν στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας για το φάρμακο και το οποίο αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο έως τέλος του μήνα ή το αργότερο αρχές Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου