Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχoνται νέες προσλήψεις για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας! Τι ανακοίνωσε ο Α.Ξανθός

Τρίτη 13 Σεπτέμβριος 2016

Με πόρους του ΕΣΠΑ αλλά και με προσλήψεις θα αναπτυχθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Health Report

Για να αποσυμφορηθούν τα Δημόσια νοσκομεία αλλά και για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι μη έχοντες, ο υπουργός υγείας προανήγγελε από την Κοπεγχάγη την ανάπτυξη σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας του νέου μοντέλου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με πόρους του ΕΣΠΑ.

Έτσι για τη διετία 2017-2018 προβλέπεται η δημιουργία 250 νέων δομών σε πάνω από 50 αστικές περιοχές της χώρας, με πρόσληψη περίπου 3200 εργαζομένων ( γιατρών-νοσηλευτών-επισκεπτών υγείας-κοινωνικών λειτουργών κλπ).

Μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για μεγάλη μεταρρύθμιση η οποία εκκρεμεί και θα υλοποιηθεί σταδιακά σε συνεργασία με τον ΠΟΥ Ευρώπης.

Ο πυρήνας του νέου μοντέλου είναι η αποκεντρωμένη δημόσια δομή ΠΦΥ ( τοπική μονάδα υγείας ), ο οικογενειακός γιατρός και η διεπιστημονική ομάδα υγείας που έχουν στην ευθύνη τους συγκεκριμένο πληθυσμό αναφοράς, οι τομεοποιημένες υπηρεσίες και ο κοινοτικός προσανατολισμός τους, η ολιστική φροντίδα υγείας ( από την πρόληψη και τους εμβολιασμούς μέχρι τους προσυμπτωματικούς ελέγχους, την κλινική και εργαστηριακή παρακολούθηση των χρόνιων νοσημάτων, τη σχολική και επαγγελματική υγιεινή, τη διαχείριση των ασθενών που έχουν ανάγκη πιο εξειδικευμένη φροντίδα, την αποθεραπεία και την αποκατάσταση).

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ο υπουργός υγείας ο Ανδρέας Ξανθός παραδέχθηκε ότι στην Ελλάδα «δεν αναπτύχθηκε η ΠΦΥ, ειδικά στα αστικά κέντρα και έτσι η εξωνοσοκομειακή περίθαλψη εκχωρήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στον ιδιωτικό τομέα».

Έτσι συνέχισε ο υπουργός δημιουργήθηκε το ευνοϊκό «περιβάλλον» για τις διαχρονικές παθογένειες και στρεβλώσεις του ΕΣΥ, για την έλλειψη μηχανισμών ελέγχου, την προκλητή ζήτηση, σπατάλη, συναλλαγή με συμφέροντα, διαφθορά, για την αποσπασματική και ανεπαρκή ιατρική παρακολούθηση των ασθενών και, τελικά, για την ανισότιμη και αναποτελεσματική φροντίδα υγείας».

Αυτό το «περιβάλλον» κατά τον αρμόδιο υπουργό υγείας, αποτέλεσε το πρόσχημα για την επιβολή οριζόντων περικοπών στις δαπάνες υγείας στα πλαίσια των μέτρων λιτότητας, για «παθητική ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και μετακύλιση μεγάλου μέρους του κόστους περίθαλψης στους ασφαλισμένους, για αποκλεισμό των ανασφάλιστων από την υγειονομική φροντίδα και για αποδιοργάνωση του ΕΣΥ.

11 σχόλια:

  1. Επιτέλους βρέθηκε και μία κυβέρνηση, που σκύβει πάνω στα προβλήματα της υγείας. Καιρός ήταν να πάρει μέτρα το υπουργείο γιατί ο κόσμος δεν αντέχει να πληρώνει από την τσέπη του το υπέρογκο κόστος της περίθαλψης. Επί τέλους πρέπει και οι ανασφάλιστοι να βρουν θέση στο σύστημα υγείας. Σύστημα υγείας σύγχρονο, αγγλοσαξωνικό, φθηνό για την πολιτεία και προσβάσιμο σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μετά την .....5η βότκα , να αποφεύγεις να γράφεις ! Γίνεσαι ......ρόμπα !

      Διαγραφή
    2. ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΕΜΜΙΣΘΟ ΤΡΟΛΛΑΚΙ ΤΟΥ ΜΠΕΡΣΙΜΗ...ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΞΑΝΘΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ (ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ -ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ)..

      Διαγραφή
  2. Στο Ρέθυμνο, από όπου κατάγεται, η "ολιστική" ιατρική στα ΚΥ και στα ΠΙ προφανώς παράγει αποτελέσματα... Για αυτό εκεί έχουν σπουδαίο επίπεδο υγείας...!!! Για αυτό και θα το εφαρμόσουν "επιτυχώς" και αλλού...!
    Υ.Γ. Το ξέρουμε όσοι βλέπουμε από εκεί ασθενείς...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικά θα ανοίξω ιατρείο ακριβώς απέναντι από ένα τέτοιο ιατρείο "ολιστικής" ιατρικής...! Προβλέπεται... τεράστια επιτυχία... του εγχειρήματος...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολιστική Ιατρική, όπως Ολιστικό αγιουβέρδικο μασάζ...Θα προσλάβουν και "κορίτσια" που θα έρχονται για Ολιστική Ιατρική στο χώρο σας με διακριτικότητα και απόλυτη εχεμύθεια...Ούτως ή άλλως μπ@@@@@ κατάντησαν την Υγεία οι Ξανθοπολάκηδες και οι Μπερσιμογεωργακοπουλαίοι...

      Διαγραφή
  4. Aν γινουν οι 250 δομές, θα γίνουν με τους 500 Γενικούς γιατρούς και Παθολόγους που υπηρετούν ηδη στο σύστημα, απομακρυνόμενοι απο τα ΠΕΔΥ . Στα ΠΕΔΥ μάλλον θα παραμείνουν οτι υπάρχει απο πλέον εξειδικευμένους γιατρούς και μάλιστα εκ περιτροπής υποθέτω, όταν δεν εφξμερεύουν κι αυτοί στα νοσοκομεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλιστα ΕΣΠΑ ! Το ΕΣΠΑ δίνει λεφτά στο .....Δημόσιο ? 250 (!) δομές με 3200 (!) εργαζόμενους ! Δηλαδή 13 εργαζόμενοι ανά.....δομή ! Γιατροί , νοσηλευτές , Ιατρικοί Επισκέπτες , Κοινωνικοί λειτουργοί κλπ !!! Να υποθέσω και διοικητικοί για την υποστήριξη ? Δηλαδή από .....ένα άτομο σε κάθε ειδικότητα ? Και αυτοί θα εξυπηρετούν τον αστικό πληθυσμό των 7000000 για πρωτοβάθμια φροντίδα ? Δηλαδή 30000 άτομα το κάθε Ιατρείο της.....Γειτονιάς ? Και όλα αυτά ενώ αυτές οι προσλήψεις θα έδιναν μια πραγματική ανάσα στο καταρρέον ΕΣΥ ? Ξανθέ , πες μας τι πίνεις , να.....πιούμε και εμείς !!!
    ΥΓ Αγαπητοί συνάδελφοι, έχω μια απορία, δίνει το ΕΣΠΑ λεφτά στο Δημόσιο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ...Κατηγορηματικά ΟΧΙ...Τα χρήματα του ΕΣΠΑ διατίθενται αποκλειστικά σε Ιδιωτικούς φορείς ακόμα και όταν κάνουν έργα που αφορούν το Δημόσιο (πχ δρόμους, κλπ)...Και καλά ας υποθέσουμε πως γίνονται τα Ιατρεία της Γειτονιάς και τα Ολιστικά Ιατρεία (αυτό γιατί μου θυμίζει μασάζ σε αγγελίες σεξ δεν ξέρω) με τα χρήματα του ΕΣΠΑ...Η ετήσια συντήρησή τους και οι πληρωμές απαιτεί χρήματα από τον προυπολογισμό ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ έχουν εθιστεί στην σαχλαμάρα και λένε μόνο βλακείες...

      Διαγραφή
  6. Ολιστική φροντίδα υγείας->Ολιστική ιατρική->Ξεμιάτιασμα και πάει λέγοντας! Αφού διαλύουν την υγεία γιατί να μη διαλύσουν και την ίδια την επιστήμη της ιατρικής; Ας στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ με πρακτικούς. Μπορούν να τους βρουν στις τηλεοράσεις, όπου λανσάρουν την πραμάτεια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΙΟΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΝΤΑΗ-ΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΛΩΤΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΟΙΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή