Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο από σήμερα



Το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης συνεχίζει και ανανεώνεται

https://www.farmakeutikoskosmos.gr/

Το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης συνεχίζει και ανανεώνεται με νέα ή με αναθεωρημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, προσφέροντας στους γιατρούς κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαχείριση παθήσεων και για τη χορήγηση της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής και εξασφαλίζοντας παράλληλα στους ασθενείς ότι τηρούνται οι αρχές της καλής ιατρικής πρακτικής σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές πρακτικές.

Σήμερα, Δευτέρα 14/01/2019, αναρτάται στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης το θεραπευτικό πρωτόκολλο για την "Καρδιακή Ανεπάρκεια".

Πριν από λίγες εβδομάδες είχε αναθεωρηθεί το θεραπευτικό πρωτόκολλο της Δυσλιπιδαιμίας.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι μέσω των θεραπευτικών πρωτοκόλλων η πιο αποδοτική διαχείριση των πόρων για την υγεία αλλά και η αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των ασθενών, μέσω της ταχύτερης διάγνωσης και θεραπευτικής αντιμετώπισης.

4 σχόλια:

  1. Στοχος της πολιτειας ειναι να ταλαιπωρει τους γιατρους στο εργο τους με πρωτοκολλα που ναι μεν ειναι απαραιτητα, αλλα που ληγουν καθε εξι μηνες , ειναι δυσχρηστα και χρονοβορα και που καμμια φορα δεν ανταποκρινονται και στις αναγκες του ασθενους. Αυτος και μονο. Τουλαχιστον ας μην τα ληγουν καθε εξι μηνες και να αναθεωρουνται βασει των νεων οδηγιων που θα επιλεγει ο ιατρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο τέλος του μήνα θα έχουν περάσει έξι μήνες από τον Αύγουστο που άρχισαν οι νέες συμβάσεις ΕΟΠΥΥ. Βάσει νόμου θα πρέπει πλέον οι συμβεβλημένοι γιατροί να μην αμοίβονται παγίως 1800 ευρώ περίπου, αλλά ανάλογα με τον αριθμό ασφαλισμένων που τους έχουν επιλέξει. Δηλαδή τα 1800 ευρώ να γίνουν πλέον 300 περίπου ευρώ το μήνα αφού οι πιο πολλοί δεν έχουν δηλωθεί από περισσότερους των 300 ασθενών και απαιτούνται 2250. Μην τολμήσουν να συνεχίσουν παρανόμως να δίνουν 1800 ευρώ, γιατί είναι σίγουρο ότι θα γίνει προσπάθεια από πολλούς. Θα πουν ότι το Σύστημα έχει προβλήματα άρα ας τους πληρώνουμε χωρίς να δουλεύουν, για να μη μας φύγουν κι αυτοί. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι πρέπει να επέμβουν. Θα δοθεί και μεγάλη δημοσιότητα από τους γιατρούς που επέλεξαν να μη μπουν στο σύστημα και δεν ανέχονται την κοροιδία. Θα επανέλθουμε.
    Υ.Γ. Αλήθεια, ισχύει ότι έχουν σε μερικές ΤΟΜΥ προσληφθεί παραπάνω γιατροί και πηγαίνουν εναλλάξ για δουλειά μόνο δυο ώρες κάθε μέρα;
    Ένας Παθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορει να επεμβει κατι που κατ ουσιαν ειναι ανυπαρκτο και ασχολειται με ασχετα ζητηματα .Αξιζουν την πληρη απαξιωση των γιατρων οι δηθεν συλλογοι που δηθεν τους αντιπροσωπευουν .Ν Αγγελοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εφαρμογή νέου πρωτοκόλλου οστεοπόρωσης, ένας ακόμη γρίφος ,όποιος τον αποκρυπτογραφίσει κερδίζει.Ας δώσουν οδηγίες οι δημιουργοί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή