Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Έρχεται βοήθεια από τον ΠΟΥ για την Λέσβο

Συντάκτης: Μαρία Αλιμπέρτη - Virus

Ενίσχυση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας θα δεχθεί η χώρα μας όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο της κρίσης στο νησί της Λέσβου. Γιατροί και νοσηλευτές αναμένεται να σταλούν από αύριο, προκειμένου να συμβάλλουν στο εγχείρημα της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας.

Ήδη ο ΕΟΔΥ διενήργησε 2000 τεστ τις προηγούμενες ημέρες στο ΚΥΤ της Μόριας, σε 1900 φιλοξενούμενους και 100 εργαζόμενους δηλαδή στο 15% συνολικά του πληθυσμού που κινείται εντός της δομής και εντοπίστηκαν 35 κρούσματα, όπως διευκρίνισε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας στην ενημέρωση του κλιμακίου που έσπευσε στο νησί.

Μετά την χθεσινή πυρκαγιά και την έκτακτη κατάσταση, ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν οι 8 από τους θετικούς στον ιό και “ένας σημαντικός αριθμός στενών επαφών τους”, όπως πρόσεθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρκουμανέας. Κρούσματα και επαφές μεταφέρθηκαν στον δεύτερο χώρο υγειονομικής απομόνωσης της δομής.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τεστ στα ασυνόδευτα ανήλικα, τα οποία θα είναι για κάποιες μέρες σε υγειονομικό περιορισμό, ώστε να μην νοσήσουν και να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές θα πραγματοποιηθεί από αύριο εκτεταμένος δειγματοληπτικός έλεγχος και στους κατοίκους της Λέσβου, καθώς το νησί έχει έντονο επιδημιολογικό φορτίο.

Άξιο λόγου είναι ότι η Πολιτική Προστασία έχει κηρύξει για διάστημα τεσσάρων μηνών το νησί σε έκτακτη ανάγκη για λόγους δημόσιας υγείας.

Τέλο, όπως σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας, θα ενισχυθεί τόσο το ΕΚΑΒ για την διεξαγωγή των διακομιδών όσο και η επιχειρησιακή ετοιμότητα του νοσοκομείου της Μυτιλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου