Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Χαρδαλιάς: Έρχεται ΚΥΑ για τη λειτουργία των σχολείων- Τι προβλέπει για τις μάσκες στους μαθητές

Χαρδαλιάς: Έρχεται ΚΥΑ για τη λειτουργία των σχολείων- Τι προβλέπει για τις μάσκες στους μαθητέςΥποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους μαθητές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.
HR

 
Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία και τις επόμενες ώρες θα εκδοθούν ΚΥΑ που θα προβλέπουν τον τρόπο λειτουργία τους, ενώ θα ρυθμίζουν και τη χρήση της μάσκας.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τις αμέσως επόμενες ώρες θα εκδοθεί ΚΥΑ για το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία για την προστασία από τον κορονοϊό ενώ ξεκαθάρισε πως η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλες τις τάξεις. Ειδικά, σε μαθητές από νηπιαγωγείο έως Γ’ δημοτικού θα δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση χρήσης της μάσκας.

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι μαθητές με σοβαρά νευρολογικά ή άλλα νοσήματα, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο με τα δικαιολογητικά”

Παράλληλα, σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών προβλέπονται τα ίδια μέτρα με εκείνα που έχουν εξαγγελθεί για τα σχολεία.

«Στόχος μας είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Να προστατεύσουμε τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς μας, όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας αλλά κυρίως τις οικογένειές τους» τόνισε ο υφυπουργός.

Λόγω του κορονοϊού ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως δεν θα πραγματοποιούνται εκδρομές, σχολικά πρωταθλήματα και ανταλλαγές μαθητών μεταξύ άλλων.

Πως θα λειτουργήσουν τα κυλικεία

Για τους εργαζόμενους στα κυλικεία των σχολείων ισχύουν οι γενικοί κανόνες, δηλαδή πρέπει να φροντίζουν για την απολύμανση των χώρων και και να λαμβάνουν μέτρα ατομικής υγιεινής, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όσους απασχολούνται μέσα σε κυλικεία, είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο.

«Τα κυλικεία πρέπει να προσφέρουν τρόφιμα και υγρά, συσκευασμένα ή παραγόμενα από τα κυλικεία, πριν από την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέροντας ότι πρέπει να τηρείται μεταξύ των μαθητών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν απόσταση τουλάχιστον ενάμισι μέτρου. Πρότεινε, δε, να υπάρξει σήμανση στο έδαφος με ευθύνη των σχολικών μονάδων, ενώ ανέφερε ότι αν παρατηρείται συνωστισμός μαθητών πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας, ακόμα και σε κυλικεία που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους.

Η πορεία του κορoνοϊού στην Ελλάδα

Παράλληλα, αναφερόμενος στα κρούσματα της COVID-19 που έχουν καταγραφεί στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας σημείωσε πως από 25/2 ως 6/9, έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 11.524 εκ των οποίων 3.978 είναι ενεργά.

Επίσης, 1.395 άνθρωποι πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία και 5.867 ανάρρωσαν κατ’οίκον, ενώ στις πύλες εισόδου της χώρας από 1/7 ως 6/9 διενεργήθηκαν 451.908 έλεγχοι σε πάνω από 3,5 εκατομμύρια τουρίστες και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν σε 972.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου