Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ REBATE

Η χώρα βρίσκεται σε υφεσιακό κλοιό, η Ελληνική οικονομία στενάζει. Η μιζέρια και η κακομοιριά είναι διάχυτη στην Ελληνική κοινωνία. Ο πληθωρισμός είναι ανεξέλεγκτος.

Κι όμως σ’ αυτές τις συνθήκες το Υπουργείο Υγείας ζητάει εμμέσως πλην σαφώς να πετάξουμε τα αδειοδοτημένα από τα αρμόδια θεσμικά όργανα μηχανήματα που λειτουργούμε και να τα αντικαταστήσουμε με καινούργια τελευταίας τεχνολογίας, αλλιώς δε θα μας πληρώνει κανονικά ο ΕΟΠΥΥ.

Οι Έλληνες ακτινολόγοι κυρίως αλλά και οι μικροβιολόγοι με τα χίλια βάσανα προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, να πληρώσουν την ΔΕΗ και τα υπόλοιπα ανελαστικά έξοδα που κάθε μέρα πολλαπλασιάζονται και διογκώνονται. Αυτή την στιγμή εφαρμόζονται διαδοχικά ασφαλιστικές τιμές, rebate και claw back της τάξεως του 40% που μειώνουν την ονομαστικά αξία ενός παραπεμπτικού κατά 80%. Η τελική τιμή που χορηγεί ο ΕΟΠΥΥ ίσα-ίσα καλύπτει τα υλικά, τα λειτουργικά έξοδα και την μισθοδοσία.

Το 1780 η σύζυγος του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ Μαρία Αντουανέτα, όταν ο λαός διαμαρτυρόταν κάτω από τα πολυτελή της διαμερίσματα ότι δεν έχει ψωμί να φάει, είχε πει το ιστορικό «Αν δεν έχει ψωμί να φάει, ας φάει και παντεσπάνι».

Κύριε υπουργέ, οι Έλληνες ακτινολόγοι δεν αντέχουν ποιοτικά κριτήρια και νέο αρνητικό Rebate.

Ζητάμε άμεση απόσυρση εδώ και τώρα αυτών των απίστευτων και εξωπραγματικών απαιτήσεων που φέρνει το νέο νομοσχέδιο Υγείας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ
ΣυνΕργασία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου