Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται περισσότερες πληρωμές στα νοσοκομεία από τους ασθενείς με το νομοσχέδιο Γκάγκα

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται περισσότερες πληρωμές στα νοσοκομεία από τους ασθενείς με το νομοσχέδιο Γκάγκα

Το νομοσχέδιο Γκάγκα θα φέρει αυξημένες πληρωμές στα δημόσια νοσοκομεία για τους πολίτες

Μαρία Γλένη HR

Αύξηση στις πληρωμές στα νοσοκομεία αναμένεται να επιφέρει εκτός των άλλων το «Νομοσχέδιο Γκάγκα» το οποίο ανοίγει διάπλατα την πόρτα του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστικών φορέων οι ρυθμίσεις από το νομοσχέδιο Γκάγκα θα οδηγήσουν όχι απλά στη νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος στη δημόσια Υγεία, αλλά θα αυξήσουν και τα φακελάκια.

Ταυτόχρονα όμως αναμένεται να ξεκινήσουν στα δημόσια νοσοκομεία και τα απογευματινά χειρουργεία τα οποία είναι με πληρωμή από τους ασθενείς και έχουν θεσμοθετηθεί με προηγούμενο νόμο του υπουργείου Υγείας.

“Νομοσχέδιο Γκάγκα” με καθοδήγηση προς τα … φακελάκια

Οι συνδικαλιστικοί φορείς των νοσοκομειακών γιατρών που τάσσονται κατά των νέων αλλαγών θεωρούν ότι όσοι γιατροί θέλουν να εισπράξουν περισσότερα χρήματα από τις τσέπες των ασθενών θα τους θέτουν μπροστά στα εξής διλήμματα:

-Για να χειρουργηθεί κανείς στο ΕΣΥ τις πρωινές ώρες θα πρέπει να περιμένει ακόμη και 2 χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις και πολύ παραπάνω.

-Εάν επιθυμεί ένας ασθενείς να επισπεύσει τη διαδικασία θα μπορεί να χειρουργηθεί από τον γιατρό του δημοσίου σε ιδιωτική κλινική αλλά έναντι υψηλής αμοιβής αφού θα πληρώνεται αδρά και η κλινική.

Το Νομοσχέδιο Γκάγκα εκτιμάται ότι θα αυξήσει τα φακελάκια στο ΕΣΥ

Έτσι η προτροπή πιθανώς να είναι πως μπορεί να κάνει την επέμβαση στο δημόσιο νοσοκομείο στα απογευματινά χειρουργεία, αλλά με …τα μισά χρήματα που θα έδινε στον ιδιωτικό τομέα καταβάλλοντας ένα φακελάκι μικρότερης αξίας.

Ένα αλισβερίσι που εκτυλίσσεται τις τελευταίες δεκαετίες στο ΕΣΥ χωρίς καμία κυβέρνηση να έχει λάβει μέχρι στιγμής μέτρα για την κατάργησή του φαινομένου.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας ώστε οι ασθενείς να μην οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα από κάποιους γιατρούς.

3 σχόλια:

  1. Τι να κανουμε ,αν δεν πληρωσει ο ελληνας δεν σεβεται και δεν εκτιμα .Το ιδιο ισχυει και με την υγεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι γαλάζιοι προπαγανδιστές νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει κουτοχορτο! Και το άχρηστο κόμμα σας χαφιεδακο των ωτακουστβν ;ν δεν χάσει με 20% διάφορα.....δεν σέβεται και δεν εκτιμά! Καλομελετα και έρχεται.....θα τρίβετε τα μάτια σας ....ψευτοφιλελευθεροι

      Διαγραφή
    2. Για να επιστρεψει ο ψευτοκομμουνιστης που φορολογησε ακομα και τον αερα για να καλυψει την ανικανοτητα του ?οχι συναδελφε δεν ειναι ετσι

      Διαγραφή