Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Πληρώνονται οι γιατροί του ΕΣΥ τις αυξήσεις – Πότε θα λάβουν τα αναδρομικά

Πληρώνονται οι γιατροί του ΕΣΥ τις αυξήσεις – Πότε θα λάβουν τα αναδρομικά

Τι θα γίνει με τις αυξήσεις που περιμένουν οι γιατροί του ΕΣΥ και τα αναδρομικά

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Σήμερα αναμένεται στους περισσότερους γιατρούς του ΕΣΥ να καταβληθούν οι αυξήσεις που έχει θεσμοθετήσει η κυβέρνηση και κινούνται μεσοσταθμικά στο 10%.

Παρότι τα ποσά που θα καταβληθούν είναι εξαιρετικά μικρά και φορολογημένα, θα τα δουν στους λογαριασμούς τους στις περισσότερες Υγειονομικές Περιφέρειες.

Ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές οικονομικές εκκρεμότητες ακόμη με τους γιατρούς του ΕΣΥ που αδημονούν πότε θα δούνε το χρώμα του χρήματος, τουλάχιστον εκείνοι που ζουν μόνο από το εισόδημά τους και όχι από τα φακελάκια.

Στους περισσότερους γιατρούς του ΕΣΥ (των Κέντρων Υγείας) οφείλονται αναδρομικά από τον περασμένο Ιούνιο και παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ελάχιστοι τα έχουν εισπράξει μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας της 5ης ΥΠΕ έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά ήδη από τις 9 Φεβρουαρίου.

Στις υπόλοιπες Υγειονομικές Περιφέρειες το ιατρικό σώμα είναι ακόμη σε αναμονή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr τα αναδρομικά θα καταβληθούν στα μέσα Μαρτίου κοντά στις εκλογές.

Οι επικουρικοί γιατροί αναμένεται να τα λάβουν τον Απρίλιο.

Στο μεταξύ στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας οφείλονται και χρήματα από τις υπηρεσίες τους στον θεσμό του προσωπικού γιατρού. Οι περισσότερες ΥΠΕ δεν έχουν καταβάλει τις αποζημιώσεις τους που οφείλουν από τον περασμένο Οκτώβριο.

Να σημειωθεί ότι οι δημόσιοι προσωπικοί γιατροί των Κέντρων Υγείας δεν πληρώνονται όπως οι ιδιώτες προσωπικοί γιατροί για το σύνολο των εγγεγραμμένων πολιτών αλλά μόνο εάν εγγράψουν πάνω από 1500 πολίτες.

Μάλιστα τα χρήματα είναι τα μισά από αυτά που εισπράττουν ήδη οι ιδιώτες προσωπικοί γιατροί.

Συνολικά όλο το έτος μπορούν να λάβουν περίπου 10.000 ευρώ τα οποία φορολογούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου