Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Ποιο είναι το πλάνο της κυβέρνησης για τα νοσοκομεία μετά τις εκλογές

Υπουργείο Υγείας: Ποιο είναι το πλάνο της κυβέρνησης για τα νοσοκομεία μετά τις εκλογές

Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για τα νοσοκομεία μετά τις εκλογές

HR

Έτοιμο έχει ήδη η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας το σχέδιο για τις αλλαγές στα νοσοκομεία μετά τις εκλογές.

Μπορεί να είναι άγνωστο το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά το υπουργείο Υγείας φαίνεται να έχει στο συρτάρι του σχέδιο που περιλαμβάνει αλλαγές στα νοσοκομεία. Έτσι ανεξάρτητα εάν η ΝΔ εκλεγεί με αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές ή θα υπάρξει συγκυβέρνηση οι εκτιμήσεις των κυβερνητικών στελεχών – σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr – αναφέρουν ότι το σχέδιο για τα νοσοκομεία θα πρέπει να ξεκινήσει να υλοποιείται αμέσως μετά τις κάλπες.

Οι αλλαγές πάντως στα νοσοκομεία και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αναμένεται να είναι σαρωτικές, καθώς σχεδιάζεται η γενικότερη αλλαγή του υγειονομικού χάρτη.

Υπουργείο Υγείας: Ποιες αλλαγές έρχονται στα νοσοκομεία

Με βάση το σχέδιο που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα αλλάξει πλήρως μορφή. Νοσοκομεία θα συγχωνευθούν, μονάδες υγείας θα αλλάξουν χαρακτήρα, ενώ το ιδιωτικό στοιχείο θα αποτελεί βασικό «συστατικό» του νέου ΕΣΥ.

Ψηφιακή παρακολούθηση στα νοσοκομεία

Ειδικότερα το σχέδιο προβλέπει:

-Θα υπάρξουν συγχωνεύσεις νοσοκομείων, αλλά και πολλές συνδιοικήσεις νοσοκομείων.

Ο νέος χάρτης υγείας σύμφωνα με τα σχέδια που κάνουν οι κυβερνώντες περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός κεντρικού νοσοκομείου το οποίο θα ονομάζεται «κόμβος» και γύρω του θα βρίσκονται οι «ακτίνες». Τα υπόλοιπα νοσοκομεία δηλαδή που θα λειτουργούν γύρω από τον «κόμβο» και θα θεωρούνται περιφερειακά του κεντρικού.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχουν συγχωνεύσεις αλλά και κοινά τμήματα ώστε το προσωπικό να μην είναι μοιρασμένο σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Βέβαια στα νοσοκομεία «ακτίνες», έχουν συμπεριληφθεί και μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

-Οι αλλαγές στο ΕΣΥ προβλέπουν όμως και διαφορετική διοίκηση. Στόχος της νυν κυβέρνησης είναι εάν εκλεγεί στις επερχόμενες εκλογές, το μάνατζμεντ κάποιων νοσοκομείων να δοθεί σε ιδιώτες ώστε να γίνεται μία συνολική διαχείριση των οικονομικών των Μονάδων.

Στην περίπτωση που υπάρξουν αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές, το Plan B προβλέπει ότι θα επιλεγούν μάνατζερ με υψηλούς μισθούς αλλά με προσόντα εστιασμένα στην ανάπτυξη επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό το σχέδιο περιγράφει ότι κάποια νοσοκομεία θα μετατραπούν και σε ΝΠΙΔ με βασικό επιχείρημα ότι θα γίνονται προσλήψεις με μεγαλύτερη ευκολία, όπως είναι σήμερα το νοσοκομείο Σαντορίνης.

-Από την άλλη ιδιώτες γιατροί αναμένεται επισήμως να καλύπτουν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία. Στα σχέδια της νυν κυβέρνησης είναι να μπορούν να προσλαμβάνονται κυρίως ιδιώτες γιατροί με μερική απασχόληση όπου υπάρχουν κενά στο ΕΣΥ.

Ο στόχος αυτός είναι πιθανό να επιτευχθεί με ευκολία αν μετατραπούν τα νοσοκομεία σε ΝΠΙΔ.

4 σχόλια:

  1. Τελικά είστε πολύ άσχετοι και επικίνδυνοι.....η κάλπη θα σας στείλει στα σκουπίδια...αλλιώς ο ελληνικός λαός θα βιώσει την απόλυτη εξαθλίωση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά είστε πολύ άσχετοι και επικίνδυνοι.....η κάλπη θα σας στείλει στα σκουπίδια...αλλιώς ο ελληνικός λαός θα βιώσει την απόλυτη εξαθλίωση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Θανασης .Ποιος Θανασης ,αστειευεστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα τα πάρουν οι εταιρείες του Πάτση και του Χειμάρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή