Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Καταδικάστηκε ασθενής επειδή απείλησε γιατρό στη Θεσσαλονίκη

Ρούλα Τσουλέα - IATROPEDIA

Το συμβάν συνέβη την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια επανελέγχου του ασθενούς από τον γιατρό.

Σε εξάμηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε νεαρός ασθενής στη Θεσσαλονίκη, διότι απείλησε γιατρό του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, απαιτώντας να επισπευσθεί ραντεβού για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο ασθενής είχε ήδη κάνει μία επέμβαση και ήθελε να επισπευσθεί το δεύτερο χειρουργείο του.

«Ενημερώθηκα από ειδικευόμενο γιατρό ότι έγινε φασαρία με έναν ασθενή. Είχε κλείσει ραντεβού και απειλούσε πως θα βγάλει όπλο», κατέθεσε ο 45χρονος γιατρός που κατήγγειλε το περιστατικό.

Η εκδίκαση έγινε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο έκρινε ένοχο τον 31 ετών κατηγορούμενο.

Όπως εξήγησε ο καταγγέλλων, είχε χειρουργήσει πριν από ενάμισι χρόνο τον ασθενή στον αγκώνα. Έκτοτε τον επισκεπτόταν ανά τακτά διαστήματα στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για επανέλεγχο.

Το ίδιο συνέβη και στις 24 Οκτωβρίου, όταν ο 31χρονος έφτασε στο «Γ. Γεννηματάς», ζητώντας να αφαιρεθούν τα υλικά από το χέρι του, καθώς -όπως είπε στον γιατρό- δεν μπορούσε να δουλέψει και είχε μείνει άνεργος από το καλοκαίρι.
«Με ρώτησε αν έχω παιδιά»

Όταν ο ασθενής ενημερώθηκε πως το διαθέσιμο ραντεβού είναι για το επόμενο έτος, φαίνεται ότι βγήκε από τα ρούχα του. «Είχε ερειστικό και επιθετικό ύφος. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω. Συνέχισε στο ίδιο ύφος, λέγοντας ότι ο χρόνος αναμονής είναι μεγάλος […] Είπε να του πληρώσω τα ενοίκια» κατέθεσε ο γιατρός.

«Στο τέλος με ρώτησε εάν έχω παιδιά. Όταν του απάντησα, ανέφερε «εύχομαι να μην μείνουν ανάπηρα»», συμπλήρωσε.

«Το μόνο που επιθυμώ είναι να με αφήσει ήσυχο και να μην με ξαναπλησιάσει», τόνισε ολοκληρώνοντας την κατάθεση του.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ασθενής, που είναι αλβανικής καταγωγής, δεν αμφισβήτησε όσα ανέφερε ο καταγγέλλων. «Πολύ καλά τα είπε ο γιατρός. Είχα κάνει εγχείριση και μου είπαν να βγάλω τα υλικά. Είχα κλείσει ραντεβού. Είπαν να πάω το καλοκαίρι και μετά τον Οκτώβριο. Κάνω μια εργασία που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το χέρι μου», είπε στην απολογία του.

Όσον αφορά την αναφορά του στα παιδιά εξήγησε ότι δεν ήταν απειλή, αλλά το είπε για να τον καταλάβει ο γιατρός και «να βάλει στη θέση μου το παιδί του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία: iStock

1 σχόλιο:

  1. Σιγουρα απαραδεκτη συμπεριφορα .Για τον εξωπραγματικο χρονο αναμονης για απλη επεμβαση ,όμως ,τι λεει το νοσοκομειο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή