Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣΙΠΥ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.
Προς                                                                                                  Αθήνα, 10/02/2012

 Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κύριο Α. Λοβέρδο
                                                                                                       Αριθμός Πρωτοκόλλου : 55
Κοινοποίηση
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κύριο Γ. Κουτρουμάνη
Γενική Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κυρία Α. Δρέττα
Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ.κ. Γερ. Βουδουρή και  Κυρ. Σουλιώτη
Π.Ι.Σ., Ι.Σ.Α., Ι.Σ.Θ., Ι.Σ.Π.

Θέμα : Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας

  Eκπρoσωπούμε 3500 εργαστήρια, Βιοπαθολογίας, Κυτταρολογικά, Παθολογοανατομικά, Πυρηνικής Ιατρικής και Ακτινολογικά, που σύμφωνα με τις στατιστικές αναλύσεις της ICAP (2011) έχουν περίπου το 30% του τζίρου των διαγνωστικών εξετάσεων.
·       Διαπραγματευτήκαμε με σθένος τα συμφέροντα του κλάδου μας αντιμετωπίζοντας διαγνωστικά κέντρα και αλυσίδες με γνωριμίες και επιρροές στην πολιτική εξουσία, που τους εξυπηρετεί ο αφανισμός μας.
·       Συμμετείχαμε στην κατάληψη του Υπουργείου Υγείας στο γνωστό αμφιθέατρο και είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας των Ιατρικών συλλόγων της χώρας.
·       Προσυπογράψαμε την σύμβαση του ΕΟΠΥΥ που την τελευταία στιγμή καταφέραμε να περάσουμε κάποιες από τις προτάσεις μας για την προστασία των  εργαστηρίων μας, όπως κλιμακωτές εκπτώσεις και ελάχιστο όριο χωρίς έκπτωση στις βιοπαθολογικές εξετάσεις και τις κοινές απεικονιστικές .
·       Παρά την επιμονή μας και την υπόσχεση της Κας  Δρέττα δεν εφαρμόστηκε το πλαφόν που ίσχυε στο ΙΚΑ και που ήταν το μόνο που θα εξασφάλιζε την οικονομική βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού συστήματος και των ιδιωτικών εργαστηρίων των γιατρών στη βάση του κλειστού προϋπολογισμού.
      Αντέδρασαν οι μεγάλοι.
Δεν είχαμε την τύχη μέχρι σήμερα να είμαστε συνομιλητές σας και δεν είχαμε εξουσιοδοτήσει κανένα Σύνδεσμο Διαγνωστικών Κέντρων ή αλυσίδα να μας εκπροσωπεί.
Παρακαλούμε να μας ορίσετε ημερομηνία συνάντησης για να σας εκφράσουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας πάνω στα ζητήματα που απασχολούν και εσάς και εμάς.  


Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας
                                               Λ.Αναγνώστου                                      Ι. Κλεινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου