Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Κλείνουν λόγω χρεών ιδιωτικές κλινικές

Κλείνουν λόγω χρεών ιδιωτικές κλινικές
Στο κόκκινο έχουν φθάσει  οι ιδιωτικές κλινικές, στις οποίες πολλά ασφαλιστικά ταμεία οφείλουν ποσά ακόμη και από το 2006, ενώ δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα ορισμένες από αυτές να αναστείλουν τη λειτουργία τους.Συγκεκριμένα, το ποσό που οφείλουν στις ιδιωτικές κλινικές το σύνολο των Ταμείων, ανέρχεται σε 700 εκατ. ευρώ, με κακοπληρωτές το
ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.
Για τον λόγο αυτό n Ελληνική Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών και Μονάδων Υγείας απέστειλε σχετική επιστολή προς τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας κκ. Γιώργο Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λοβέρδο, τον πρόεδρο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) κ. Γεράσιμο Βουδούρη και τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο απαιτώντας την άμεση πληρωμή μέρος τουλάχιστον των υποχρεώσεων των ασφαλιστικών ταμείων προς τις κλινικές. Στην επιστολή γίνεται λόγος μάλιστα και «για αναστολή της λειτουργίας ορισμένων κλινικών αφού αφενός δεν προσέρχονται οι εργαζόμενοι στην εργασία τους, αφετέρου δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ασθενών λόγω έλλειψης φαρμάκων και υλικών».
Πηγή: ΥγειαNews
Και δεν είναι μόνο αυτό, αναφέρεται στην επιστολή, διότι «όσες συνεχίσουν να λειτουργούν, θα αναγκαστούν να ζητούν από τους ασθενείς να πληρώνουν το αντίτιμο της νοσηλείας τους, γεγονός που θα οδηγήσει στην αναστολή της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου