Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ενδο-υπουργικό γαλάζιο χτύπημα κατά Λοβέρδου!

Αργά και σταθερά οι γαλάζιοι υπουργοί που συμμετέχουν στην …τρίχρωμη κυβέρνηση φαίνεται πως αρχίζουν την εσωτερική αντιπολίτευση. 
Οι εκλογές πλησιάζουν και οι αντιρρήσεις αρχίζουν να διαφαίνονται πιο έντονα στον ορίζοντα. 
Το πρώτο ενδοκυβερνητικό χτύπημα έφαγε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος από τον υφιστάμενό του προερχόμενο από τη ΝΔ υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο. 
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για το φάρμακο παρουσία φαρμακευτικών επιχειρήσεων, φαρμακοποιών και γιατρών ο γαλάζιος υφυπουργός , ψυχίατρος στο επάγγελμα, δε δίστασε ενώπιον όλων να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. 
 
Όπως είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας έκπληκτο τον Ανδρέα Λοβέρδο: «Δε θα αλλάξει τίποτε με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Έτσι όπως είναι στημένο το σύστημα θα πιάνουμε απλώς τους απατεώνες (σ.σ.: αυτούς που υπερσυνταγογραφούν). Η δαπάνη δε θα μειωθεί και το ξέρουμε όλοι. Η λύση δεν είναι να συζητήσουμε τι θα κάνουν οι γιατροί, αλλά πρέπει να τους βάλουμε αλλά πρέπει να τους βάλουμε ένα λογισμικό στα ιατρεία».
 
Στις διαφωνίες Βαρζτόπουλου για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, έμεινε ωστόσο άφωνος να τον παρακολουθεί …
 
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο γαλάζιος υφυπουργός καταφέρεται επίσημα και ενώπιον κοινού, κατά της πολιτικής της κυβέρνησης
Δήμητρα Ευθυμιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου