Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΝΔΗΚΙ. Για τις εκλογές στον ΠΙΣ

ΠΑΝΕΛΛΗNΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ
Προς
τους Προέδρους και Αντιπροσώπους
των Ιατρικών Συλλόγων στον ΠΙΣ
Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι
Οι εκλογές που διενεργούνται στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 συμπίπτουν ιστορικά με την μεγαλύτερη συντονισμένη επίθεση που δέχθηκε ποτέ συνολικά ο Ιατρικός Κόσμος και με την μεγαλύτερη υποβάθμιση των θεσμών της Υγείας και της Περίθαλψης των πολιτών.
Από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το Ιατρικό Σώμα συνολικά, δόθηκαν και δίνονται σκληροί αγώνες απέναντι σε ένα συμπαγές και αμείλικτο σύστημα εξουσίας, που δεν διστάζει να μετέλθει κάθε μέσο προκειμένου να υπονομεύσει και να εξουθενώσει επιστημονικά και επαγγελματικά τον Έλληνα ιατρό.
Ήδη με τα νομοθετήματα που επιβάλλονται και τις συνεχόμενες κυβερνητικές μεθοδεύσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί, κλινικοί και εργαστηριακοί, βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση διωγμού, οι νοσοκομειακοί ιατροί χρησιμοποιούνται με απαράδεκτο τρόπο ως εξαρτήματα ενός παραπαίοντος συστήματος με διαρκή υποβάθμιση της επιστημονικής και επαγγελματικής τους υπόστασης και οι ιατροί του ΙΚΑ μεταφέρονται αυθαίρετα σε μια άλλη εργοδοσία, χωρίς καμία κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Την δραματικότερη εξ όλων κατάσταση βιώνουν οι νέοι ιατροί που βλέπουν να εξαφανίζονται οι προοπτικές επαγγελματικής τους αποκατάστασης και σταθερά στρέφονται προς άλλες χώρες, αναβιώνοντας την τραυματική εποχή της μετανάστευσης.
Μέσα σε αυτήν την ζοφερή πραγματικότητα οι Αντιπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων καλούμαστε να αναδείξουμε την νέα Διοίκηση του ΠΙΣ, η οποία από την επόμενη ημέρα θα παραλάβει την σκυτάλη του αγώνα που προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα σκληρός και επίπονος.
Οι συνάδελφοι που θα αναδειχθούν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ πρέπει να συνδυάζουν την γνώση, την εμπειρία, την ορθή κρίση, την αγωνιστικότητα, την αποφασιστικότητα και τον προσανατολισμό στην συλλογική δράση.
Επί πλέον κυρίαρχα πρέπει να διαθέτουν την καλή μαρτυρία της Ιατρικής Κοινότητας, η οποία κατακτάται με τις καθαρές και συνεπείς θέσεις, την συνεχή συμμετοχή και παραγωγική παρουσία στις λειτουργίες των Οργάνων Ιατρικής Εκπροσώπησης, την απόδοση έργου, την έμπρακτη δημόσια απόρριψη των εξωθεσμικών παρεμβάσεων στις διεργασίες του κορυφαίου Φορέα Ιατρικής Εκπροσώπησης και την προσήλωση τους στις θεσμικές λειτουργίες όπως αυτές ψηφίζονται από το κυρίαρχο Σώμα των Αντιπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων.
Φίλες και Φίλοι
Στην ιστορία των εκλογών στον ΠΙΣ διαχρονικό κοινό χαρακτηριστικό υπήρξε πάντα ο υποδειγματικός πολιτικός πολιτισμός, που άλλωστε είναι και αντίστοιχος του επιπέδου επιστημόνων υψηλής ευθύνης, που τους ενώνει η κοινή αγωνία για την υγεία των πολιτών, η ηθική και επιστημονική τους υπευθυνότητα και ο αγώνας για την προάσπιση της επαγγελματικής τους υπόστασης.
Τα προγράμματα και τα επιχειρήματα των παρατάξεων που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία έχουν αποκλειστικώς πολιτικά χαρακτηριστικά που εμπνέονται από τις ιδεολογικοπολιτικές αρχές που διαμορφώνουν και το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.
Οι καταγραφόμενες αντιθέσεις δεν μπορεί παρά να αφορούν διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις των ζητημάτων μας, χωρίς προσωπικές επιθέσεις, αιχμές και απαξιώσεις. Μέσα δε από αυτές τις πολιτικές αντιθέσεις, εξασφαλίζονται πάντα οι αναγκαίες συνθέσεις που αναδεικνύουν τον ΠΙΣ σαν γνήσιο και ουσιαστικό εκφραστή του ιατρικού κόσμου συνολικά, με συνεχή, δυναμική και αποτελεσματική παρουσία και παρέμβαση σε όλα τα ανοικτά μέτωπα.
Παραταξιακή δύναμη ευθύνης σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις αναδεικνύεται σταθερά η ΠΑΝΔΗΚΙ η οποία έχει και το βάρος της ανάδειξης του ΠΙΣ στο βάθρο που εκ της θεσμικής του υπόστασης δικαιούται να βρίσκεται.
Ο αγώνας και η αποτελεσματικότητα της ΠΑΝΔΗΚΙ αναγνωρίζεται από όλους τους συναδέλφους και όλες τις παρατάξεις παρά τις ιδεολογοπολιτικές διαφορές που υφίστανται και εξακολουθούν να ενεργοποιούν τον αναγκαίο και παραγωγικό διάλογο.
Συνάδελφοι
Μπροστά στο διαμορφούμενο εκλογικό κλίμα η ΠΑΝΔΗΚΙ ως παράταξη ευθύνης, απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως, διακηρύσσοντας την σταθερή προσήλωσή της στις αρχές της Ελεύθερης και Δίκαιης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Ανθρώπου και της διαμόρφωσης ενός ισότιμου για όλους τους πολίτες Συστήματος Υγείας και Περίθαλψης, με καθοριστικό παράγοντα τον Ιατρό ως αδιαμφισβήτητη δεοντολογική, επιστημονική και επαγγελματική οντότητα.
Αυτές οι διαχρονικά αξεπέραστες αρχές αναλύονται και εξειδικεύονται στην Διακύρηξη Αρχών και Θέσεων, που η ΠΑΝΔΗΚΙ έγκαιρα κοινοποίησε με συνέπεια, ευθύνη και δυναμική ως στοιχείο διαλόγου και ζύμωσης στο Ιατρικό Σώμα, εν όψει των εκλογών.
Η ΠΑΝΔΗΚΙ αγωνιζόμενη συνεχώς στα χαρακώματα της προάσπισης ΟΛΩΝ των Ιατρών, της ανάδειξης των προβλημάτων ΟΛΩΝ των επί μέρους ιατρικών ομάδων και της διαφύλαξης της Ηθικής, Επιστημονικής και Επαγγελματικής υπόστασης ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Ιατρικού Σώματος, τίθεται στην κρίση σας και ζητά την υποστήριξη ΟΛΩΝ για ακόμα μεγαλύτερους και αποδοτικούς αγώνες.

Με αγωνιστικούς, συναδελφικούς, φιλικούς χαιρετισμούς

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ
Συντονιστής ΠΑΝΔΗΚΙ Μέλος Δ.Σ. ΠΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου