Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ. Τίτλοι τέλους για την Υγεία

15 Φεβρουαρίου 2012
Άμεση προβλέπεται η κατάρρευση του συστήματος της δημόσιας Υγείας αν αποδειχθεί να έχουν βάση οι δημοσιοποιημένες πληροφορίες ότι πρόκειται να «κουρευτούν» και τα ομόλογα με τα οποία τα Δημόσια Νοσοκομεία «πλήρωσαν» για τα έτη 2007, 2008 και 2009 τους προμηθευτές των Ιατροτεχνολογικών ειδών.
Πρόκειται για ομόλογα ετήσια, διετίας και τριετίας, όλα άτοκα (zero coupon), που δόθηκαν στις επιχειρήσεις-προμηθευτές λόγω της άρνησης του Κράτους να πληρώσει με μετρητά τις οφειλές του, ενώ το ίδιο, όλα αυτά τα χρόνια της μη πληρωμής, παραλάμβανε και χρησιμοποιούσε τα προϊόντα τους, εισέπραττε κανονικά τον ΦΠΑ επί των πωλήσεων αυτών, τον φόρο εισοδήματος, την προκαταβολή φόρου εισοδήματος, τις αναλογούσες κρατήσεις, τις έκτακτες εισφορές, κ.λπ. Απαιτήθηκε μάλιστα από τις επιχειρήσεις, προκειμένου να παραλάβουν τα ομόλογα αυτά, να παραιτηθούν ανεπιφύλακτα από τη διεκδίκηση των νόμιμων τόκων.
Πρόκειται, επίσης, για ομόλογα που, όπως άριστα γνωρίζουν οι αρμόδιοι Υπουργοί, έχουν δοθεί ως καλύμματα – εγγύηση δανείων που η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχουν λάβει προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους .
Όσες επιχειρήσεις απέμειναν ακόμη στον κλάδο δεν αντέχουν ούτε κατ’ ελάχιστο την περαιτέρω απομείωσή τους, την ώρα μάλιστα που οι αποθήκες τους αδειάζουν, οι πωλήσεις τους συρρικνώνονται διαρκώς και οι φόροι αυξάνονται δραματικά.
Αν επαληθευτούν οι φήμες για «κούρεμα», οι συνέπειες θα είναι καταλυτικές και άμεσες για τη δημόσια Υγεία, αλλά και για τις επιχειρήσεις και όλο τον κόσμο που απασχολείται σε αυτές, και όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν τηρούνται τα υπεσχημένα από τους αρμόδιους για την πληρωμή των υπολοίπων οφειλών των Νοσοκομείων καθώς και με το γεγονός της εκ των πραγμάτων αδυναμίας που βρίσκονται όλες οι επιχειρήσεις για να προμηθεύουν τα Νοσοκομεία .
Η συνολική κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί είναι ένα βήμα πριν από την τελική κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου