Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Περάστε στις 12 του μηνός!


Περάστε στις 12 του μηνός!
Κάθε 12 του μήνα θα γεμίζουν ως φαίνεται οι λογαριασμοί των φαρμακοποιών. Αυτό αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έπειτα από σύσκεψη του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Μάριου Σαλμά, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων όπου έγινε εκτίμηση των εσόδων και εισπράξεων του ΕΟΠΥΥ από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό έως το τέλος του έτους.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες το χρονοδιάγραμμα πληρωμών στον κλάδο των φαρμακοποιών.

Συγκεκριμένα οι πληρωμές θα γίνονται με τον ακόλουθο τρόπο:

Στις 12 Σεπτεμβρίου θα εξοφληθεί ο μήνας Ιούνιος του 2012.

Στις 12 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η σταδιακή εξόφληση του Ιουλίου και του Αυγούστου η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου.

Στις 12 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν τα χρήματα για το μήνα Σεπτέμβριο του 2012. Στα τέλη Οκτωβρίου και από την δόση για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τρίτους έως 31/12/2011 θα καταβληθούν οι αντίστοιχες οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.

Προϋπόθεση βέβαια για την εφαρμογή αυτού του χρονοδιαγράμματος είναι η αποδοχή του από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και η άμεση άρση της αναστολής χορήγησης φαρμακευτικών προϊόντων με πίστωση στους ασφαλισμένους.

Η απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Έχουμε κατ΄ επανάληψη αναδείξει την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τα εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών.

Σε αυτό θα επιμείνουμε. Χωρίς την χρηματοδότηση τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση ότι ναι μεν αυτό μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης και να εκτονώσει την ένταση υπό τις προϋποθέσεις όμως ότι:

• Η όποια επιμήκυνση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ να αφορά το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας δηλαδή βιομηχανία, φαρμακεμπόριο και φαρμακεία

• Και φυσικά να προωθηθεί συγχρόνως ο συμψηφισμός χρεών και η ρύθμιση για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ

Επίσης οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ ζητούν διάλογο με το υπουργείο στην βάση αυτού του πλαισίου και συγκαλούν έκτακτη Γενική Συνέλευση, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε ισχύει η απόφαση της προηγούμενης Γ.Σ. της 25ης Αυγούστου.

Ανθή Αγγελοπούλου
IATΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου