Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ



Προς
Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο
Αριστοτέλους 17 – ΑΘΗΝΑ

Κε. Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη έκπληξη και προβληματισμό, παρακολουθήσαμε δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, που αφορούν τις κινητοποιήσεις των Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, τις οποίες καλύπτει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, ότι είναι δήθεν υπερβολικές, διότι οι Ιατροί πληρώνονται τακτικά, και ότι οφείλονται δεδουλευμένα μόνο ενός μηνός !

Όπως σας κοινοποιήθηκε με προηγούμενη επιστολή (30/08/2012), βάσει των διατάξεων του Νόμου 3918 (άρθρο 29), 4038 (άρθρο 34), και της κοινής Υπουργικής Απόφασης περί Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ ΦΕΚ 2456 (03/11/2011), προκύπτουν οι ακόλουθες ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ καθυστερημένες οφειλές προς τους Ιατρούς:

1. Όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των παλιών ταμείων που εντάχθηκαν στον
ΕΟΠΥΥ προς όλους τους συμβεβλημένους Ιατρούς, για χρονικό διάστημα 12 - 20 μηνών (ανάληψη Υπ. Οικονομικών).

2. Οι δεδουλευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές όλων των συμβεβλημένων Ιατρών των πρώην ταμείων, για τους μήνες Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2011 (ανάληψη ΕΟΠΥΥ).

3. Οι δεδουλευμένες επισκέψεις των κλινικών Ιατρών του ΕΟΠΥΥ για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2012, και των εργαστηριακών Ιατρών και τις ιατρικές πράξεις των κλινικοεργαστηριακών Ιατρών για τους μήνες Μάϊο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2012. Το ταμείο οφείλει λοιπόν στους πρώτους, 4 μήνες και στους δεύτερους, 5 μήνες συνολικά.

4. Τέλος, εκκρεμεί η τελική εκκαθάριση και αποπληρωμή του 10% των
καταβληθέντων ποσών για όλους τους μήνες.

Αξιώνουμε, τιμώντας τον θεσμικό μας ρόλο, τη δημόσια δέσμευση και τοποθέτηση του Αναπλ. Υπουργού Υγέιας κ. Μ. Σαλμά κατά την προγραμματισμένη σημερινή εξαγγελία, που θα πρέπει απαρέγκλιτα να περιέχει:


1. συγκεκριμένο σχέδιο διάσωσης του ΕΟΠΥΥ και

2. την ανακοίνωση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος αποπληρωμών των
τρεχόντων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς όλους τους Ιατρούς, και προς τους
παρόχους του ΕΟΠΥΥ, με όρους έγκαιρης, ισότιμης και δίκαιης αποπληρωμής.

Θα πρέπει να είναι κατανοητό από την πολιτική ηγεσία ότι η επικοινωνιακή πολιτική της παραπληροφόρησης του πολίτη δεν ευσταθεί, δεδομένου ότι και οι ασφαλισμένοι πλέον βιώνουν την πολύμηνη στάση πληρωμών του ταμείου, με χρέη που υπερβαίνουν το ποσό των 100 εκ. ευρώ, τα οποία οφείλετε εξίσου να εξοφλήσετε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Απόστολος Σωτηρούδης            Ανδρέας Μαζαράκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Αναπλ. Υπουργό Υγείας κ. Σαλμά
2. Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα
3. Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά
4. ΜΜΕ
5. ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου