Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραπληγικών και τυφλών στο υπουργείο Οικονομικών


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, τυφλοί και παραπληγικοί, αντιδρώντας στις περικοπές των επιδομάτων τους, που προωθούνται, όπως υποστηρίζουν, από την κυβέρνηση.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών και η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, με στόχο τη αποτροπή των μέτρων, που όπως τονίζουν, θα τους οδηγήσουν στον μεσαίωνα, γεγονός που μεταφράζεται σε φτώχεια, έλλειψη σε φάρμακα, θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα. Επιπλέον, σημειώνουν ότι οι τυφλοί και οι ανάπηροι, ως πιο αδύναμοι από τους εξαθλιωμένους αυτής της χώρας, «δεν μπορούν να διαθέσουν τα πενιχρά τους επιδόματα ή τις συντάξεις τους για την εξυπηρέτηση των τοκογλυφικών δανείων».

Οι Επιτροπές των αναπήρων και των τυφλών ζητούν επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ του 2009 ύψος και καλούν σε αγώνα «μέχρι τέλους». Το επόμενο ραντεβού τους θα είναι στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, που διοργανώνεται για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Τα προεδρεία των οργανώσεων των τυφλών και των αναπήρων, μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, που βρέθηκε στη διαμαρτυρία, ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, η οποία ορίσθηκε για τις 3 μετά το μεσημέρι της Τρίτης, 18 Σεπτεμβρίου. Προχώρησαν σε 20λεπτο συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου και αποχώρησαν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου