Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν φάρμακα μόνο για τους …μισούς! Ποιοι φαρμακοποιοί δε σταματούν τις κινητοποιήσεις

Δωρεάν φάρμακα μόνο για τους …μισούς! Ποιοι φαρμακοποιοί δε σταματούν τις κινητοποιήσεις
Θα συνεχισθεί τελικά η ταλαιπωρία για πολλούς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς πολλοί φαρμακευτικοί σύλλογοι δεν υπακούουν στην απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Ταλαιπωρίας συνέχεια και στην Αττική
 
 Διχασμένοι εμφανίζονται οι Φαρμακοποιοί, μετά την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για διακοπή των κινητοποιήσεων.  Στα μέλη τους θέτουν το θέμα πολλοί Σύλλογοι, όπως  η Αττική, που εκφράζει ενστάσεις.
 
Ταπαιπωρίας συνέχεια για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς η απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για επανέναρξη της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση από σήμερα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, συναντά αντιδράσεις από πολλούς συλλόγους της χώρας. 
 
Επιχειρώντας να συγκρατήσει τις απεργιακές δυνάμεις το υπουργείο Υγείας, καλεί σήμερα –όπως αναφέρουν πληροφορίες- τον κλάδο για συζήτηση. 
Εξάλλου, οι διαφορετικές τάσεις στις τάξεις των Φαρμακοποιών φάνηκαν και στη μαραθώνια Γενική Συνέλευση του Σαββάτου, που  ήταν γεμάτη εντάσεις και ένα αποτέλεσμα, οριακά υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων (70 υπέρ, 64 κατά).
Ήδη, οι Σύλλογοι Φθιώτιδας και Τρικάλων έσπευσαν να δηλώσουν ότι από σήμερα θα εκτελούν κανονικά συνταγές.
 
Ωστόσο, έντονες ενστάσεις συνεχίσει να εκφράζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), ο οποίος θα εξετάσει την απόφαση της ΓΣ του ΠΦΣ σε συνεδρίασή του, ενώ δεν αποκλείεται να θέσει το θέμα σε νέα γενική συνέλευση του. 
 
Πάντως, ο ΦΣΑ δεν αναμένεται να παρευρεθεί στη συνάντηση με το υπουργείο Υγείας. 
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν να μη χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ εμφανίζονται οι Φαρμακοποιοί στα Δωδεκάνησα αλλά και στην Πέλλα, ενώ το τέλος Σεπτεμβρίου συνεχίζει και ο Σύλλογος του Ρεθύμνου.
 
Κλειδί για τη στάση των φαρμακοποιών του Πειραιά θα είναι η απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αττικής την οποία και αναμένεται να ακολουθήσουν. 
Σε γενικές συνελεύσεις θα συζητηθεί το θέμα στη Θεσσαλονίκη στη Μαγνησία, τη Λακωνία και την Αχαΐα. 
 
Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να ζητούν την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ , την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, καθώς και την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ, όπως και των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.
Ακόμη ζητούν την επιμήκυνση της παρεχόμενης πίστωσης από τις φαρμακοβιομηχανίες και το φαρμακεμπόριο.
 
Στο μεταξύ μέχρι την Τετάρτη συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ.

ΙΑΤROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου