Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Και την ερχόμενη εβδομάδα θα πληρώνουν τους γιατρούς



Πεννυ Μπουλουτζα

Συνέχιση των κινητοποιήσεών τους για άλλη μία εβδομάδα αποφάσισαν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι που επισκέπτονται ένα συμβεβλημένο γιατρό του Οργανισμού θα συνεχίζουν να πληρώνουν από την τσέπη τους την επίσκεψη. Η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, αν και χαρακτηρίζει θετικές τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά για άμεση εξόφληση οφειλών του Ιουνίου, διατηρεί επιφυλάξεις, καθώς, όπως αναφέρει, δεν αποσαφηνίζονται τα ποσά και οι κατηγορίες οφειλών. Σύμφωνα με την Ενωση, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει συνολικά 260 εκατ. ευρώ στους γιατρούς για εφέτος.

Το Σάββατο, στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κρίνεται το μέλλον των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών που εξοφλήθηκαν για τον μήνα Ιούνιο. Πολλοί φαρμακοποιοί χαρακτηρίζουν θετικό το γεγονός της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων πληρωμής. Από την άλλη πλευρά, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής θα συνεχίσει την κινητοποίηση, παραπέμποντας σε δική του Γενική Συνέλευση (δεν έχει οριστεί ακόμα) για νέες αποφάσεις. Την ίδια στιγμή, εντείνεται η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών που ψάχνουν να βρουν τα φάρμακά τους, μετά την πρακτική ορισμένων φαρμακευτικών εταιρειών να κόψουν την πίστωση στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, λόγω συσσωρευμένων χρεών. Ετσι, οι ασθενείς καταφεύγουν για να βρουν τα φάρμακά τους στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία όμως δεν διαθέτουν πάντα τις απαιτούμενες ποσότητες.

Εν τω μεταξύ, 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα προκήρυξαν για τις 26 Σεπτεμβρίου οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που αντιδρούν στα προωθούμενα μέτρα. Στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ από τις 7 π.μ. έως τις 11 π.μ. και συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου παραπέμπονται να δικαστούν οι τρεις οδηγοί απορριμματοφόρων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Αυγούστου. Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα μείνει η Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου. Πενθήμερη απεργία, από τις 17 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, προκήρυξε ο σύλλογος μελών ΔΕΠ του Παν. Πατρών.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου