Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Νέος διαγωνισμός για τα τηλέφωνα του ΕΟΠΥΥ! Για...νταβατζήδες στο υπουργείο Υγείας μιλούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες



 Νέος διαγωνισμός για τα τηλέφωνα του ΕΟΠΥΥ! Για...νταβατζήδες στο υπουργείο Υγείας μιλούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Έπρεπε να πληρώσουν για περίπου ένα μήνα πανάκριβα τηλέφωνα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για να κλείσουν ραντεβού με γιατρό, για να αποφασίσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να συνεχίσει το διαγωνισμό σε ιδιωτικές εταιρείες ώστε να υπάρξει μεγαλύτερο ανταγωνισμός και άρα φθηνότερες τιμές. Για...νταβατζήδες στο υπουργείο Υγείας μιλούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες    
 Νέα συμπληρωματική πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα τηλεφωνικά ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ θα κάνει ο οργανισμός με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, ώστε να προσέλθουν κι άλλες εταιρείες για να εξασφαλιστεί καλύτερη τιμή στο κόστος των κλήσεων προς όφελος των ασφαλισμένων.
Έπρεπε να προηγηθεί βέβαια πανελλήνια κατακραυγή πριν ο Μάριος Σαλμάς αποφασίσει να κάνει συμπληρωματικό διαγωνισμό.
 
Όπως ανέφερε η διαπραγμάτευση του οργανισμού με τις τηλεφωνικές εταιρείες συνεχίζεται και ως εκ τούτου «όποιες εταιρείες μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού με λιγότερο κόστος να το κάνουν».
 
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Μαρκόπουλου σχετικά με το υψηλό κόστος των κλήσεων στα πενταψήφια νούμερα, ο κ. Σαλμάς ενημέρωσε επίσης ότι εφεξής τα τηλεφωνικά ραντεβού, δια φυσικής παρουσίας των ασφαλισμένων, θα εκτελούνται από τους διοικητικούς υπαλλήλους των πολυϊατρείων του ΙΚΑ κι όχι από ιδιωτική εταιρεία.
 
Ο ερωτών βουλευτής έκανε λόγο για «κερδοσκόπους και κύκλωμα τηλεφωνικών εταιρειών», ενώ αναρωτήθηκε «πόσοι νταβατζήδες μπορεί να χωράνε στο υπουργείο Υγείας;».
 
Ο κ. Σαλμάς εξήγησε, ανταπαντώντας, ότι και για τις γραμματείες που πάνε οι ίδιοι οι ασθενείς να κλείσουν το ραντεβού τους, έχει δώσει εντολή η δουλειά αυτή να γίνεται πλέον από τους διοικητικούς υπαλλήλους των πολυϊατρείων του ΙΚΑ. Έτσι θα εξοικονομηθούν 9 εκατ. ευρώ που δίνονταν για την υπηρεσία αυτή σε ιδιωτική εταιρεία.

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου