Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Με ένταση και άκαρπη η συνάντηση Σαλμά – φαρμακοποιών



Με ένταση και άκαρπη η συνάντηση Σαλμά – φαρμακοποιώνΣε πολύ έντονο κλίμα αντεγκλήσεων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά με τους προέδρους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θόδωρο Αμπατζόγλου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστα Λουράντο και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά (ΦΣΠ) Κώστα Κούβαρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κώστας Λουράντος ζήτησε από τον Μάριο Σαλμά ο ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας για τις εκτελεσμένες συνταγές του περασμένου Ιουλίου, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του Οργανισμού, αλλά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε ότι αυτό είναι αδύνατον και παρέπεμψε την εξόφληση στα μέσα του ερχομένου Οκτωβρίου...

Στη συνέχεια, ο Κώστας Λουράντος ζήτησε να υπάρχει έγγραφη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ότι οι συμβατικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ παραμένουν σε ισχύ μέχρι το τέλος του 2012, παρά το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής το οποίο έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας. Η απάντηση του Μάριου Σαλμά ήταν και πάλι αρνητική.

Όπως καθίσταται φανερό, η συνάντηση έληξε άκαρπη και ο πρόεδρος του ΦΣΑ δήλωσε στον Μάριο Σαλμά ότι "οι φαρμακοποιοί – μέλη του Συλλόγου μας θα συνεχίσουμε την κινητοποίηση επ' αόριστον, μέχρι να μας πληρώσετε".

Από τον Βασίλη Βενιζέλο
YGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου