Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Κλειστά τα φαρμακεία του Πειραιά

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του Ανδρέα Λυκουρέντζου περί απελευθέρωσης του επαγγέλματος των φαρμακοποιών.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη αποφάσισε το κλείσιμο των φαρμακείων του Πειραιά σήμερα Τετάρτη
επισημαίνοντας πως την ώρα που οι Φαρμακοποιοί παραμένουν απλήρωτοι, το Υπουργείο θέτει και ζήτημα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου.
Μάλιστα, ο ΦΣΠ καλεί τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, κάτω από αυτές τις συνθήκες να αναβάλλει τη Γενική του Συνέλευση εφόσον δεν υπάρξει η πληρωμή αύριο και να συνεχισθεί κανονικά η άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Οι φαρμακοποιοί της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας συνεχίζουν να μη χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "ο Υπουργός Υγείας και κάθε Υπουργός Υγείας, τα δύο τελευταία χρόνια προσπαθεί με εκβιασμούς και παραπληροφόρηση, να αποφύγει την καταβολή των οφειλομένων χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία.
Ο νυν Υπουργός Υγείας, αντί να ευγνωμονεί τους φαρμακοποιούς που επι μήνες τώρα με δικά τους κεφάλαια πασχίζουν να καλύψουν την μεγάλη τρύπα των ασφαλιστικών ταμείων, εξασφαλίζοντας μέχρι σήμερα την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων, εκβιάζει τα φαρμακεία αγνοώντας τις πρόσφατες προεκλογικές δεσμεύσεις του νυν πρωθυπουργού κου Σαμαρά.
Αν νομίζει οτι θα εξαπατήσει τα φαρμακεία και τους ασφαλισμένους με εκβιασμούς, πυροτεχνήματα και ουτοπικές τριτοκοσμικές εξαγγελίες, είναι γελασμένος.
Οι φαρμακοποιοί δεν είναι πρόβατα και δεν υπακούουν σε κομματικές πιέσεις
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον Υπουργό κο Λυκουρέντζο και όποιον άλλο συμμετέχει σε αυτή την τακτική, ότι οι φαρμακοποιοί δεν είναι πρόβατα και δεν υπακούουν σε κομματικές πιέσεις και εντολές, απο οπουδήποτε και αν προέρχονται.
Τέλος καλούμε τον Υπουργό Υγείας αντί να ζητά κατανόηση από εμάς, να κατανοήσει ο ίδιος τις ευθύνες της πολιτείας απέναντι στους ασφαλισμένους, να φροντίσει να είναι το κράτος συνεπές στις υποχρεώσεις του και να εξασφαλίσει την λειτουργία του συστήματος υγείας της χώρας μας, το οποίο καταρρέει".

Νίνα Κομνηνού

Ygeia360.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου