Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσχεση εργασίας γιατρών ΕΟΠΥΥ




Ο ασφαλισμένος θα πληρώνει για την επίσκεψη σε γιατρό του ΕΟΠΥΥ, από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Οι γιατροί του Οργανισμού πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας εξόφληση των χρεών του ΕΟΠΥΥ.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ) κάλεσε την Πέμπτη τα μέλη της, με οιανδήποτε εργασιακή σχέση σχέση με τον ΕΟΠΥΥ, να προχωρήσουν σε επίσχεση ως προς την εκτέλεση των συμβατικών τους υποχρεώσεων έναντι του ΕΟΠΥΥ.

Θα εισπράττεται η νόμιμη αμοιβή του κρατικού τιμολογίου απευθείας από τον ασφαλισμένο. Η κινητοποίηση θα λάβει την μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας. Ανάλογα με τα παραγόμενα αποτελέσματα, θα προκύπτουν και οι ανάλογες συλλογικές αποφάσεις.

Αναφορές

Οι γιατροί θα προβούν, επίσης, στη σύνταξη αναφορών για κάθε είδους ποινικό ή πειθαρχικό παράπτωμα που τυχόν τελέστηκε και τελείται σε βάρος τους, καθώς και στη δικαστική και εξώδικη άσκηση κάθε νομίμου και συμβατικού τους δικαιώματος.

Διεκδικούν:
Από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για την πραγματική χρηματοοικονομική κατάσταση του οργανισμού και να καταλογίσει ευθύνες σε όσους τις έχουν για την χρεοκοπία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου υγείας της χώρας.
Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των παλαιών οφειλών ύψους 570 εκ. ευρώ με αντίστοιχες ποινικές ρήτρες, και νομοθετική ρύθμιση ύπαρξης συμψηφισμού με φορολογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις των ιατρών.
Αποπληρωμή των νέων οφειλών ύψους 230 εκ. μέχρι και τον Ιούνιο και δέσμευση για τήρηση της ισότιμης και δίκαιης αποπληρωμής των παρόχων εντός 45 ημερών, βάση των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.
Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 1% του ΑΕΠ και την απευθείας καταβολή των εισφορών υγείας των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς την μεσολάβηση των επιμέρους ταμείων.
Παρουσία εκπροσώπου των ιατρών στο ΔΣ του οργανισμού και αντιπροσώπου των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων στο διοικητικό του συμβούλιο.
Πλήρη αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης και των εργασιακών σχέσεων των ιατρών με υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Κάλυψη των ελλειμμάτων από την Κεντρική Κυβέρνηση, με άμεση έναρξη διαχειριστικού ελέγχου για τα αίτια που οδήγησαν τον Οργανισμό σε πτώχευση.
Αποχώρηση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

IATRONET.GR

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου