Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ: Πληρώνει για παρακλινικές εξετάσεις




Στην απόδοση της δαπάνης για παρακλινικές εξετάσεις σε περιοχές όπου οι γιατροί έχουν αναστείλει την παροχή υπηρεσιών, προχωρεί ο ΕΟΠΥΥ.

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, εγκρίθηκε η απόδοση δαπάνης κοστολογημένων παρακλινικών εξετάσεων, απευθείας στους ασφαλισμένους, με παρακράτηση συμμετοχής τους 15%.

Προϋπόθεση για την πληρωμή είναι ο οικείος Ιατρικός Σύλλογος ή ο οικείος σύλλογος εργαστηριακών ιατρών να έχει προβεί σε έγγραφη ενημέρωση της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ ή των κατά τόπους περιφερειακών του υπηρεσιών, σχετικά με τη αναστολή εκτέλεσης παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

Με έγγραφό του προς τις υπηρεσίες, ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γεράσιμος Βουδούρης ζητεί από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ να προβαίνουν σε αποζημίωση τωνασφαλισμένων, για κοστολογημένες παρακλινικές εξετάσεις που εκτέλεσαν σε συμβεβλημένους παρόχους υγείας, οι οποίοι προέβησαν σε αναστολή εκτέλεσης υπηρεσιών υγείας.

Η πληρωμή θα γίνεται με υποβολή από τον ασφαλισμένο του παραπεμπτικού του θεράποντα γιατρού, με το είδος των αναγκαίων εξετάσεων και την εξοφλητικήαπόδειξη παροχής υπηρεσιών του εργαστηρίου ή του εργαστηριακού ιατρού με τη συνολική αξία των εξετάσεων αυτών.

Για χειρόγραφα παραπεμπτικά, των οποίων η αξία υπερβαίνει το ποσό που ορίζεται από τις σχετικές διατάξεις του κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ, απαιτείται έγκριση ελεγκτή ιατρού.

Τέλος, δεν θα αποδίδεται κανένα ποσό για μη κοστολογημένες εξετάσεις.

Δ.Κ.

IATRONET.GR

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου