Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν πλέον κατανοήσει πως η ελλιπής στελέχωση, και τα ανασφαλή προγράμματα εφημεριών τους ταπεινώνουν και τους εξοντώνουν ως εργαζόμενους και επιστήμονες. Ταυτόχρονα απειλούν να τους εμπλέξουν σε τεράστιες δικαστικές περιπέτειες σε περιπτώσεις που άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ή παθαίνουν σοβαρές βλάβες στην υγεία τους, όπως το πρόσφατο περιστατικό με τον 48χρονο στην Πελοπόννησο.
Είναι επιβεβλημένο να καταγγελθούν άμεσα οι εγκληματικές περικοπές των προγραμμάτων τόσο από τους ίδιους τους Διευθυντές και τους γιατρούς των Τμημάτων, όσο και από τα συλλογικά μας όργανα. Αυτές οι καταγγελίες δεν πρέπει να μένουν στα συρτάρια προκειμένου να επαναπαύουμε τη συνείδησή μας. Πρέπει να αποσταλούν στην ΟΕΝΓΕ, στους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, στις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές.
Πρώτο δείγμα αυτής της πρακτικής είχαμε στον Πύργο (κλικ εδώ) και πρέπει να επακολουθήσει βροχή ανάλογων ενεργειών. Οι Διοικητές, οι ΥΠΕαρχες και ο υπουργός Υγείας πρέπει να πάψουν να βρίσκονται στη θέση του ανέμελου και ανεύθυνου άρχοντα που ταΐζει τα παπάκια και σκοτώνει το χρόνο του περικόπτοντας προγράμματα.
YGEIANET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου