Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Λυκουρέντζος προς γιατρούς: “Πληρώνω εφημερίες. Δε φταίω εγώ για τις καθυστερήσεις”!


Έπρεπε να ξεκινήσουν απεργίες και επισχέσεις στα δημόσια νοσοκομεία από τους γιατρούς για να αποφασίσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος να αποπληρώσει κάποιες από τις εφημερίες που παραμένουν απλήρωτες. Το μπαλάκι των καθυστερήσεων το πετά όμως στις άλλες υπηρεσίες του δημοσίου... Δείτε τι θα πληρωθούν οι γιατροί
 
 Από τις αρχές του χρόνου, δηλαδή ακόμη και από το Γενάρη περιμένουν πολλοί γιατροί να πάρουν κάποιες εφημερίες τις οποίες δούλεψαν αλλά ποτέ δεν πληρώθηκαν. Άλλωστε με τις ήδη μειωμένες αποδοχές τους τα χρήματα από εφημερίες θεωρούνται άκρως απαραίτητα. Και να σκεφτεί κανείς ότι έρχονται και νέες μειώσεις στους μισθούς του ακόμη και κατά 18% αφού η κυβέρνηση προτίθεται να τσεκουρώσει τα ειδικά μισθολόγια. 
 
Και επειδή ο κλάδος βρίσκεται σε αναβρασμό και ήδη από σήμερα ξεκίνησαν οι επισχέσεις παντού ο υπουργό Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος βρήκε ξάφνου χρήματα για να αποπληρώσει και το δεύτερο τρίμηνο του έτους από τις εφημερίες. 
 
Όπως ανακοίνωσε: “διατέθησαν οι πιστώσεις για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών ιατρών και του δευτέρου τριμήνου του 2012”.
 
Βέβαια ο υπουργός Υγείας δεν ...ξεχνά να ρίξει την ευθύνη των καθυστερήσεων σε άλλες κρατικές υπηρεσίες. Όπως αναφέρει: ”Οι καθυστερήσεις οι οποίες σημειώνονται στην εξόφλησή τους σε ορισμένα μόνο νοσοκομεία του ΕΣΥ, οφείλονται σε αδυναμίες υπηρεσιών του Κράτους οι οποίες δεν υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας. 
Συνεπώς, η επίκληση της μη εξόφλησης των εφημεριών με υπαιτιότητα του Υπουργού Υγείας είναι αβάσιμη και εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες”.

ΙΑΤROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου